20.12.04

El castellà, dialecte del català

L'estudi "Der Ursprung donis Spanischen" realitzat per Romanistische Abteilung de la Universitat de Friburg diu demostrar que l'origen de la llengua castellana és el català.
Un grup de lingüistes i historiadors alemanys van descobrir a la
Biblioteca Vaticana una sèrie de textos de mitjans del segle IX dC. on escribans de la cort de Ramón IV discutien la forta influència que estava exercint el català sobre el castellà "las gents de la castella usen ja nosos vocablas", es pot llegir en el text d'un dels escribans. A mitjans del segle IX la influència catalana sobre la resta de la península va créixer de forma molt notòria. La gran influència econòmica i social que els catalans van exercir va haver de deixar rastre.
"La preponderància de la cultura catalana, i el seu major grau de desenvolupament va suposar en les zones de contacte i superposició un fenòmen d'assimilació dels trets culturals" declarava Mark Vlamynck, historiador del
Romanistische Abteilung.
Aquest estudi es va acabar al gener del 2003, i està sent molt poc publicitat per les grans pressions polítiques que genera!
Nota: Si aquest estudi es confirmés, demostraria en gran part, que l'orígen del castellà va ésser la llengua catalana, fet que trencaria molts i molts mites. A veure què en diu la
Real Academia Española!

http://www.racocatala.com/articles/3849


NOTA: aixó es un hoax