1.8.06

A ISRAEL LI FALLA EL MARKETING


foto: militants de Hezbollà, vestits de civils,
preparats per disparar entre edificis de vivendes.







Es molt difícil opinar de una guerra de la que només veiem les víctimes d'un bàndol, i els atacants de l'altre. Qualsevol idiota pendria com a conclusió que nomès uns ataquen i nomès uns altres son atacats.La llàstima es que a Espanya, de idiotes en tenim molts. Malgrat això sabem que els terroristes segueixen llençant misils sobre ciutats israelianes. Això no ens ho ensenyen a la televisió.

També sabem ara que hi havia una franja "de seguretat" amb forces de la ONU. Cap a on miraven aquestes "forces de pau" quan els míssils terroristes passaven pel damunt dels seus caps direcció Israel?

Es per a mi impossible no estar al costat de Israel. De fet considero als sefardis com emigrants catalans que fa 500 anys van tenir que marxar, de la mateixa manera com els musulmans consideren Espanya com una ex-colonia seva. Segurament es per això que els espanyols sempre recolzen els palestins, i els catalans recolzem els israelians. Desprès de tot els àrabs pràcticament no van estar a Catalunya, però els jueus s'hi van estar mes de 1500 anys, i al 1492 alguns van marxar, però la major part aquí ens vàrem quedar, desprès de tot la majoria de cognoms catalans son d'origen hebreu. La majoria dels savis jueus de la edat mitjana, de Abulàfia a Nahmanides son catalans. La majoria de les grans figures catalanes de l'edat mitjana de Ramón LLull a Cristòfor Colom eren de famílies jueves. Que no s'enganyin els israelians amb el recolzament del Partit Popular o del sr Aznar. Aznar ara es un home a sou dels americans, però quan era president del govern d'Espanya, anava a passar els Nadals amb el seu gran amic Arafat.

Segurament Israel ha fet el que havia de fer. Però potser no ho ha fet com ho havia de fer. Militarment segur que ho fan perfecte, però el marketing falla.

Estic convençut que els punts bombardejats corresponen a coordenades desde les quals s'han llençat míssils. Però es evident que, sempre, el terrorisme juga brut. Es massa evident que els terroristes llençaran els misils desde escoles, barris cristians o llocs el mes aliens possibles a ells, i els mes avantatjosos publicitàriament en cas de resposta.

El greu error d'Israel en aquesta guerra no es militar, es de marketing. I potser s'haurien de començar a plantejar en fer servir les mateixes armes que l'enemic. Hezbolla te una gran base popular, no per les seves accions militars, sinó per les seves accions socials. Potser convindria a Israel començar a pensar en els mateixos paràmetres que fan servir els seus enemics, i en comptes de acceptar que els terroristes s'amaguin darrere la població civil, fomentar plans d'ajut a la població per a que no necessiti a Hezbollà. Ja sé que no es pot fer directament, però sempre hi hauran ONG's occidentals disposades a ser generosament finançades.


VIDEOS :
els de Hezbollah llençant missils
desde vivendes o escoles.

Palestina es Hollywood

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Segurament Israel ha fet el que havia de fer... ¿que ens vols dir amb això?
Estar segur que masacrar a civils, es la forma de solucionar els problemes. Trobo molt desencertada la teva opinió . Jo no hem considero un criminal de guerra, potser tu sí, no ens fiquis a tots el catalans en el mateix sac. Jo no soc cap descendent de jueu i si ho fos, tampoc consentiria que el meu exercit bombardegés el país veí. Només veig fanatisme en les teves paraules.

Jordi Benplantat ha dit...

Vull dir DEFENSARSE, sencillament.

Anònim ha dit...

Els catalans de bé sabem amb qui estem en aquest conflicte, tots aquests que van de pro-arabs és senzillament perque vénen de ponent, de casa l'enemic i o bé ho porten geneticament, o a causa del fals progressisme mal entés són els més manipulables.

Els catalans de tota la vida que sabem amb qui hem d'estar.

Salut

Anònim ha dit...

Ja sigui d’allà o d’aquí, el fanatisme no té fronteres....el que jo deia!! , tu n’ets un bon exemple. Catalans de be? la veritat es que com els Jueus no feu gaires mèrits per ser estimats.

Jordi Benplantat ha dit...

Ah no, de fanatisme res de res. Barça o Espanyol? Barça, pero veientlo m'adormo.
Arabs integristes o Israel ?, Israel, pero no per aixó no soc crític amb el que no m'agrada.
Ets capaç tu també de criticar les barbaritats que fan els de Hezbollà o de Hamas? Dons no ho dius.
Qui es el fanatic dons?

Anònim ha dit...

els catalans simpatitzem amb els jueus?alucines.tot cas tot el jovent independentista(esquerres la majoria )simpetitza amb palestina.israel es un estat feixista.jo no soc desquerres ni tampoc de dretes,pero em feu fastic.no se sem fa un nus el coll nomes pensar en vosaltres.souratasamb cos huma