20.8.09

NINJA BARRETINA



TOT EL QUE NO EXPLICA EL SR LEOPOLDO ABADIA, I NO T’ATREVIES A PREGUNTAR:

Banc : entitat que teòricament deixa diners a les empreses per a un bon projecte, però que en realitat els deixen si l’escriptura del pis de propietat del amo es prou maca.

Director de caixa o banc: gilipolles, que no es res mes que un funcionari encobert al que mana un programa informàtic, que es pensa que els diners son seus, i que pot anar donant consells a empresaris que han tingut mes valor professionalment que ell.

Funcionari : imbècil

Funcionari d’hisenda : imbècil i una mica fill de puta

Funcionari de la seguretat social : imbècil però dels tontos.

Funcionari d’educació : menys imbècil, però atontat pels efluvis de la plastilina, els gomets, els objectius del curs, la Rosa Sensat i altres tonteries. Les seves preocupacions principals es donar deures als pares, fer excursions, i les festes escolars, coses que els fa propensos a la depressió.

Funcionari de sanitat: si ve per receptes demani hora, si ve per quelcom greu, millor que vagi a l’Hospital.

Hospital: si estàs fotut, de 4 a 8 hores esperant. Si estàs molt fotut, tres dies en pilotes als passadissos. Si estàs superfotut, et curen de l’hòstia. (amb una mica de sort)

IPC: una cosa que s’inventa el govern per explicar-nos com pugen els preus. Es basa en una llista de despeses comuns d’una família. Si veuen que properament algun d’aquets productes pujarà massa el treuen de la llista i el canvien per un altre que no pugi tant abans de tenir que fer la propera estadística..

PIB: Es la suma de la facturació de totes les empreses d’un país. Es el medidor, junt amb l’IPC, de la marxa de l’economia. La gracia esta en sempre fer-lo públic en diferent dia que el IPC, perquè si diguessin els dos el mateix dia la gent s’adonaria que si el PIB puja un 2%, per exemple, i el IPC puja un 4%, per exemple, l’economia esta baixant un 2%, per exemple, com ha estat passant els últims anys a Espanya, per exemple.

Sector Públic: conjunt d’empreses que a l’època de Franco suposaven el 40% del PIB espanyol, en l’època del Felipe Gonzalez el 50%, i que el Aznar va col·locar en borsa i situar amiguets seus a dirigir-les per que financessin amb publicitat els medis de comunicació amics seus. Quan guanyen els sociates es canvien els amiguets i els medis de comunicació on gastar.

Empreses de serveis públics: Empreses que abans eren publiques i ara serveixen per a, no pujant els seus preus, moderar el % d’inflació, i en canvi pujant-los, augmentar el PIB espanyol ( evitant així que a les estadístiques es vegi la magnitud de la catàstrofe)

Multinacionals espanyoles : empreses que gasten els seus beneficis que aconsegueixen aquí amb el que ens cobren, per a fer inversions estúpides en països rars aconsellats pel govern madrileny de torn. Quan els foten fora d’aquets països, el govern els permet pujar-nos els preus per a recuperar les pèrdues de les inversions foranes. Exemple REPSOL, el preu del barril de petroli i el preu de la gasolina al poble de Sant Quirze.

Grans empreses espanyoles: ah si? Quina ?

Empresa catalana : espècie en perill d’extinció. Esperem que els del CCN les convencin a totes per a fer negocis només entre elles preferentment.

Empresari espanyol : tengo un amigo en el ministerio que.....

Empresari català ; tonto

Gran empresa catalana : Fecsa, Enher, Exin, Piher, Bultaco, Montesa, Pegaso, Transmediterranea, Tabacos de Filipinas, Normalment tenen dues solucions: o tanquen o traslladen la seva seu central a Madrid. ( o era a l’inrevés?)

Multinacional catalana: Bimbo+Chupachups+Nutrexpa+Panrico si es fusionessin. Seat si enviés a pastar fang els alemanys, i poca cosa mes.

Caixes d’estalvis catalanes : Quan no volen parlar amb tu a la Tv diuen “vine i parlem”, i quan no et deixen respirar a la Tv diuen “vine i respira”. En tenim de varies classes : Pinotxo, Gargamel, i els set nans. O es posen d’acord per anar a l’hora, o acabaran sortint tots a Sreck IV (Cajamadrid).

Banca catalana: la va matar Alfonso Guerra

Autònom : tonto al que li agrada treballar

Autònom en atur : i tu que et pensaves?

Comunitat autònoma : invent espanyol per a deixar-ho tot igual que quan Franco

Conseller d’economia de comunitat autònoma : gran economista especialitzat en dèficit fiscal que desprès de dos anys negociant ha aconseguit : RES.

Bassar Xinès: botiga que incompleix la normativa municipal, la de sanitat, la de seguretat social, que ven productes dolents a preus baratets però no tant, i que compra tota la seva mercaderia a empreses de la mateixa procedència nacional que l’importen del seu país on uns pobres nens xinesos, sense sanitat, ni seguretat social, i amb uns sous de miseria fabriquen els seus productes. S’ha dit molts cops que tot això ajuda a menjar els xinesos, però també serveix per a que les empreses d’aquí no puguin competir amb preus, tinguin que tancar, i els seus empleats passin a l’atur.Els xinesos segueixen menjant malament pero el seu govern comunista pot fer inversions a tot el mòn.

Sector del automòbil espanyol : Es fan cotxes a mida per a empreses extrangeres. Malgrat això es compren molts cotxes fabricats fora, cosa que ha fet exclamar a un alt executiu d’un gran banc alemany “els espanyols no només ens compren els cotxes, sinó que a mes ens demanen prestat el diner per a pagar-los”.

Sector del automòbil català: tu dissenyes (amb els diners que els hi va donar en Pujol) i els alemanys ho posen al WV Golf. Comprem a Wolskburg cargols fabricats a Sabadell, però passant per la distribuïdora Wurth. O comprem airbags valencians, però la factura va a Wolksburg i torna doblada ( no vull dir plegada per la meitat, sino amb el doble de preu).

Sector de la construcció espanyol : al rico tocho Siudad de Vacasiones.

Sector de la construcció català : jo vull fer un edifici de pisos però l’advocat em diu que a Villarroel ( o a Nicaragua) diuen que “son 12.000”.

IRPF : impost que paga tothom excepte la gent amb diners que tenen una cosa anomenada Fundacions i paguen un 2%.

IVA . I va, i no torna. Els xinesos paguen iva per importar de Xina?. Ah val, ho importen de un centre logístic a Alemanya sense IVA, que guai.!

ENDESA-FECSA : empresa supermegaguaxi que dona molts beneficis. No confondre amb FECSA-ENDESA que es una empresa de pena, a la que se li cremen els transformadors, i te les seves instal·lacions exteriors en estat d’abandó mentres vagin tirant. Normalment els periodistes a la primera li diuen ENDESA i a la segona li diuen FECSA per a evitar les confusions. ( i perquè no s’emprenyi l’anunciant)

PERIODISTES : el quart poder que viu de llepar-li el cul als tres primers.

AGENCIA TRIBUTARIA CATALANA : oficina que no necessitaria cap funcionari sino simplement obrir un compte a un banc i fer-lo públic a tota la població per a deixar de regalar diners a Espanya. Contràriament a això ja te uns locals molt macos, te uns quants funcionaris , però encara no han obert cap compte ni fan res.

Borsa : Cosa que quan va be serveix per a que els molt rics guanyin molts diners, i quan va malament serveix per a que els estalvis dels pobres desapareixin miraculosament.

Borsa nous valors: "Timo de la estampeta" a lo bestia. Jo tinc una web, li canvio el nom i li dic portal, faig accions, les poso a borsa, i "tatxan" pugen i pugen, i quan ja tots els tontos han comprat, les venc totes, i guanyo 4 BILLONS DE PESSETES. Tot legal, eh.

Pla de jubilació privat : tu vas ingressant diners a la teva caixa de confiança, fins que ve una crisi i baixen, i baixen, o desapareixen. En canvi a la entitat d’estalvis on tu els vas posar, si mires el seu balanç voràs que les seves inversions en fons de valors no han baixat com les teves. Aleshores penses com pot ser que aquets magnifics gestors quan inverteixen els seus diners guanyin mes ( o perdin menys) que quan ho fan amb els meus? . O be a tu el toca sempre la merda, o be el balanç es mentida. ( O les dues coses).

BANC CENTRAL EUROPEU : entitat que imprimeix papers de colors i presta diners als bancs espanyols al 1% per a que aquets deixin diners a les empreses, però com cap empresa demana préstecs ( o no reuneixen les condicions adequades), els pobres bancs inverteixen aquets diners en Bons del Tresor espanyol al 5%, i així ho seguiran fent fins que arrangin un petit foradet que tenen.

CRISI ECONÒMICA MUNDIAL : una cosa molt fotuda que ha durat als països normals, mes o menys dos anys.

CRISI ECONOMICA ESPANYOLA : cosa sense cap importància que dura des del setge de Granada, malgrat tot l'or robat d'Amèrica, i malgrat el dèficit fiscal català des de fa 295 anys, i la pila de papers de colors que la Comunitat Europea obsequia a Espanya fa 30 anys.

DÈFICIT FISCAL: Espanya ens roba cada any 19.500 Milions d'Euros, fa 295 anys.

DEMOCRÀCIA: Es diu així quan un color politic pot arribar a tenir majoria. Quan es imposible, per exemple, Convergència mai pot tenir majoria absoluta a Espanya, es diu DEMOCRÀCIA ORGANICA, que significa "per collons, no!"

DÈFICIT FISCAL DE LA SEGURETAT SOCIAL : Espanya es queda cada any 3.250 milions mes del que es gasta a Catalunya. Afortunadament serveixen per a reflotar les caixes d'estalvi castellanes.

REPÙBLICA : tonteria com la d'ara pero sense rei.

REPÚBLICA CATALANA : lo mateix pero mès petit, que dura menys encara, i que nomès es escusa per a demanar una federal ibèrica amb pa amb tomaquet.

DEVOLUCIÓ : deixar-nos de totes aquestes hòsties, recuperar Drets, Constitucions i Llibertats, i reclamar tot el que es nostre amb pit i collons.



PD: aquest post es el meu petit homenatge al company Claudi Romeu, finat ahir.
http://latauladenbernat.blogspot.com/search?q=claudi+romeu

1 comentari:

Funcionari ha dit...

I tu de què treballes imbècil? Ai, perdona, volia dir Jordi Benplantat.

Funcionari,