27.1.10

NUCLEARS SI, GRÀCIES, però nostres.


La cosa està tant malament que fins i tot hi ha gent que es baralla per la merda, per la pitjor de les merdes, la radioactiva. La cosa no seria tant bestia si no s’afegissin una sèrie de circumstancies que encara empitjoren mes la situació.

Tenen raó els d’Ascó que fins ara ningú s’ha preocupat per ells dons ja “gaudien” dels beneficis de tenir dues centrals nuclears. Per a que pensar en crear llocs de treball en un municipi que ja gaudeix de tants grans beneficis. I ara, l’Ajuntament no veu cap altra manera mes d’aconseguir mes llocs de treball que prostituir-se d’aquesta manera.

                 
Analitzeu totes les inversions de l’Estat arreu del seu territori, i us adonareu que només en un cas l’ inversió a Catalunya destaca per damunt de “la resta” del estat Espanyol, les nuclears.
I la veritat es que si fem cas del sentit comú, el millor lloc per a situar el magatzem nuclear es Ascó, just al costat de les centrals. O preferiu que estigui a un altre lloc del territori i que cada sis mesos un tren carregadet de merda travessi el nostre territori?
             
Les qüestions a plantejar-se son senzilles : necessitem centrals nuclears? Si. En una Catalunya independent les seguirem necessitant? Si. Necessitarem alhora un magatzem pels seus residus? Si. Dons aleshores quin es el problema?
           
Dons de problemes en tenim varis. El primer es que el magatzem servirà per la merda de tota Espanya. Ai carai. Dons aquí es on un govern hauria de posar condicions. I les condicions son senzilles: en primer lloc que el govern estatal faci dos magatzems, un per les centrals nuclears catalanes, i només per aquestes, a Ascó, i un altre a Yebra (Guadalajara) per la “resta de Espanya”, així cadascú guarda la seva merda.
I en segon lloc, que Fecsa es segregui de Endesa, i tingui un NIF català, i que així tant el IVA d’aquest magatzem com el IRPF dels seus treballadors no serveixin per a augmentar les arques del govern de la Esperanza Aguirre, sinó les nostres, i ja de passada guanyaríem que el 50% del IVA de la facturació de Fecsa-Endesa a Catalunya i el 50% de l’IRPF de tots els treballadors de Fecsa-Endesa de Catalunya, inclosos els de les altres tres centrals nuclears, es quedessin a la caixa de la Generalitat.
Qualsevol altra cosa es discutir si son “galgos o podencos”, i de mentres, nosaltres ens mengem tota la merda, i els nostres impostos (l'IVA i el IRPF de Endesa a Catalunya) van a Madrid. ( el 50% a la comunidad de Madrid i el 50% a l'Estat).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Miquel,
En aquesta ocasió estic d’acord en tot menys en una cosa.
La discrepància és en el “gaudi” dels d’Ascó.
Quan és que algú accepta la merda? Vaja, la pitjor merda, i encara lluita per ella?
Doncs si es presuposa que ni l’alcalde ni molta gent d’Ascó són imbècils o idiotes (en el sentit mèdic del terme) i jo ho presuposo, DONCS quan NO TÉ ABSOLUTAMENT RES MES.
Per mi, que sóc del camp de Tarragona, que Ascó optés a tenir TOTA la merda nuclear d’ESPANYA, només evidencia el fracàs més absolut de re-equilibri territorial de Catalunya.
Aquelles comarques estan abandonades i deixades de la mà de Déu des de sempre. I, en Pujol encara va fer alguna cosa (ben poca) però els d’ara no ha fotut RES DE RES.
T’estalviaré els comentaris d’aquella gent (que de tant aïllats com estan a vegades penso que són els darrers genuïnament catalans que queden) quan es refereixen a BCN i resta de Catalunya. Són del tot ofensius però quan veus la seva situació no puc més que donar-los la raó.
Per cert, quan es pregunta als mitjans de comunicació qui ha de decidir l’ubicació del magatzem, em sobta l’allau de respostes diferents.
Però el que més em sobta és que a data d’avui ningú ha dit allò que a mi em sembla de calaix i sentit comú: “Doncs el mateix que va decidir de posar les centrals nuclears on són”
O és que llavors van demanar als alcaldes d’Espanya qui en volia una? O és que van cercar el consens al territori? De fet recordo manifestacions a les terres de l’Ebre en contra (jo era petitet).
No fotem. No hi ha sentit comú sinó papanatisme. I això ja comença a cansar.
Salutacions Cordials,
JA

Anònim ha dit...

SI !!
----------------------------------------------
FRANK DUBÉ