22.4.11

TELEFONICA I LA "NOVA ECONOMIA ESPANYOLA"

Un dia després d'anunciar que farà fora 5.600 treballadors (el 20% de la seva plantila a Espanya), Telefónica detalla que incentivarà amb 450 milions als 1.900 membres del seu equip directiu, inclosos els consellers executius, amb el lliurament d'accions associades al compliment d'objectius de rendibilitat per import màxim de 450 milions en cinc anys.

Es tracta d'un pla de menor quantia que l'aprovat el 2006 per 754.000.000 i set anys de durada que es traduiria, en el primer d'aquests cicles, en un màxim possible d'accions a rebre de 390.496 accions per al president, César Alierta; de 234.298 per al conseller delegat, Julio Linares, i de 124.249 per al màxim responsable de Telefónica a Llatinoamèrica, José María Álvarez.

Una actuació que s'emmarca dins d'uns plans d'incentius a directius i empleats a llarg termini amb el lliurament d'accions de la companyia en concepte de retribució variable, segons consta en les propostes per a la junta, que se celebrarà el proper dies 18 de maig , i remeses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Facua va titllar de "escandalós" que Telefónica celebri el seu rècord de beneficis amb un "tarifazo" i plantejant un reajustament laboral. El seu portaveu, Rubén Sánchez, va criticar la mesura quan a més en el "darrer any ha tingut beneficis històrics i els alts directius guanyen cent vegades més que els seus empleats rasos".

www.elcorreoweb.es/

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina vergonya....però la culpa no és seva,de l'empresa,la culpa és del govern,que els hi permet tot a les grans empreses.A un familiar meu,al venir la crisis,li van fer una auditoria de la ostia perquè volia acomiadar gent....i va haver de demostrar amb números que la cosa li estava anant fatal...i en canvi quan es tracta de Telefònica....millor no els hi diem res,no sigui que s'enfadin i fotin el camp a un altre país!!!Mare meva,el que s'ha de veure!!!