10.1.06

Es la Seguretat Social, imbecils..!!

Un dels majors problemes que té aquest estatut es que no diu res absolutament sobre la Seguretat Social. Estem d'acord que l'excés d'apartats es deuen a pors de passat. Es un estatut basat en la desconfiança. En la desconfiança que un cop publicat, apareixen lleis, de menor rang, que aigualeixen les atribucions del Estatut. I es en base a aquesta mala experiència com han redactat aquest estatut. En cap cas, ningú ha fet un estudi seriós de cap a on van les tendències en les recaptacions.

Degut a les polítiques tributaries dretanes del PP , actualment les recaptacions de IRPF i IVA no son tant importants ( per a Catalunya, esclar) com ho eren fa deu anys. El PP va baixar l'IRPF i les va compensar amb augments de taxes.
Comparem: A la primera legislatura de Aznar, al famós pacte del Majestic, van pactar que la Generalitat es quedaria el 30% del IRPF i del IVA en comptes del 15% que es quedava fins aleshores. Acte seguit, el Sr. Rato, va abaixar les taules del IRPF a la meitat i va compensar la recaptació augmentant els impostos indirectes. Primera pressa de pèl. Vostès diran : però amb l'IVA vàrem guanyar un bon pessic.!. Dons no perquè acte seguit el Sr. Aznar va forçar el trasllat de totes les empreses que va poder a Madrid, per les bones (oferint desgravacions com a les multinacionals IBM ), digitalment com Tabacos de Filipinas o Transmediterránea o absorvintles com va fer forçant que ENDESA es mengés amb patates les tres companyies elèctriques catalanes.

Actualment, la legislatura de Zapatero va ser votada de gratis. La Sanitat catalana està històricament en fallida perquè atén 7.000.000 de persones i només rep de l'Estat per menys de 6.000.000.
Solució del conseller Castells, crear o augmentar als catalans els impostos sobre la gasolina, el tabac i l'alcohol.

Ara ens informa el govern central que la Seguretat Social te un superàvit, aquest any, de més de 10.000 milions.!

O sigui aquí perden dos anys ( Macià en va trigar nou dies, tancant un grup de diputats a Nùria fins que el tinguessin acabat) redactant un Estatut per solucionar el problema de finançament, la nostra Sanitat, o sigui la despesa, esta en quebra, i la seva Sanitat, o sigui els ingressos tenen un superàvit de 10.000 milions.!

Ho entenen vostès? . Dons jo els ho explicaré. La majoria d'aquest milió de persones pels que la Generalitat no cobra però si gasta son immigrants de baix nivell de sou. Els nivells baixos de sou normalment paguen del 0% al 5 % d'IRPF, però la Seguretat Social espanyola recapta un 35% de cuotes a la Seguretat Social a tothom.
Que passa quan aquests immigrants van millorant el seu sou, pagaran més impostos diran vostès. Dons no, quan aquests immigrants guanyen mes diners el que fan ( i fan molt ben fet ) es portarse a la seva família aquí, amb lo qual malgrat augmentar teòricament la recaptació del IRPF, no ho fa dons per això a les taules del IRPF es previst la carrega familiar. Pero el que si que augmenta es la recaptació de la S.S. que aquesta si es implacable.

Per això jo em reafirmo que no es pot negociar així, que s'han d'exigir tenir el control de TOTS els impostos , cuotes o taxes, inclosa la Seguretat Social, i desprès, pactar una "cuota solidaria" amb topalls màxims de 4%. i també un sistema solidari en la S.S.
No a negociar percentatges del IVA o del IRPF, volem la clau i el pany (la capacitat normativa) de tot.!

També pot succeir, que s'aconsegueixi el gran acord (així ens el vendran, esclar) de esgarrapar per a la Generalitat més % del IRPF, potser passant del 30% actual a un 50%. A continuació, naturalment, el govern central anunciarà una baixada dels tipus del IRPF, i així tots contents.
El resultat serà que els diners de la Generalitat per l'IRPF seran els mateixos.

I si surten els militars opinant de l'Estatut, jo no em penso acollonir. Ja en el 23-Febrer els tancs no van poder arribar a Barcelona perquè els ponts no ho haguessin resistit. I com aquesta gent es gasta tants pocs diners en infrastructures a Catalunya, seguim tenint els mateixos ponts.
Si envien els tancs, ens fotrem un fart de riure. Vagin estalviant comprant pintura rosa que els deixarem ben monos.

Si fos el cas, espero que el nostre president reclami als anglesos el compliment del Pacte de Gènova, encara que sigui amb 300 anys de retràs, i que tant aviat com un sol tanc creues el riu Cinca, el nostre Parlament proclami la República Catalana i demani la incorporació a la Unió Europea i a la OTAN.

Bon cop de falç, Pit i collons.!

1 comentari:

Moisès Rial Medina ha dit...

un gran article. Si tens quelcom més d´informació del tema escriu-me mail: llibertats@gmail.com . M´interesa el tema.