8.3.08

IDEOLEGS IMPUNES

Ahir el Periodico de Catalunya ens va sorprendre publicant al web de El Periòdic d’Andorra unes enquestes electorals que afirmaven que el PP guanyava les eleccions en escons malgrat no fer-ho en vots.

La bruta maniobra anava evidentment encaminada a esperonar als votants socialistes a no abstenir-se. Hores mes tard, van canviar la enquesta, per una pràcticament clavada a la del dia anterior, i avui es pràcticament la mateixa, però ens anuncien unes actualitzacions a les 12:00 i a les 23:00 h.
I tenen la barra d’afirmar que “
Zapatero recupera els quatre punts d'avantatge sobre Rajoy”. O sigui que segons ells, els dies 5 i 7 el PSOE esta davant del PP, pero unicament el dia 6 estaben empatats. Just el dia que van fer publica l’enquesta via web.

Ahir tots els periodistes, en les ràdios i les TV desenfocaven la noticia cap els seus interessos, i plantejaven si la gent volia o no que es publiquessin les enquestes electorals l’ultima setmana.

El fons de la qüestió no es aquest, sinó es que el Periodico va publicar una enquesta TRAMPOSA amb fins clarament electorals, i això si que hauria d’esser penat legalment, de la mateixa manera que el Director de El Periodico, Antonio Franco, hauria d’haver estat processat pel seu editorial del 3% que va fer que Maragall quedes com un ruc al Parlament.

Molts es queixen de que l’ideòleg del PP es el Losantos, pero no veig mai que ningú es queixi del paper que ha fet El Periodico en tots aquests anys, manipulant, difamant, i tergiversant les informacions polítiques tant com han pogut.

Quin paper mes bonic es poder ser l’ideòleg del partit sense cap risc, i a sobre, emparar-se en la suposada “llibertat d’informació”.

El Antonio Franco ( i el seu cabell sempre brut) sempre m’ha fet molt de fàstic, com fàstic fan els periodistes de la Corpo en recordar-nos, cada cop, abans dels blocs electorals, que ells estan en desacord amb les instruccions donades pels seus directius de equilibrar els temps d’informació electoral en funció de la decisió de tots els partits polítics.
Quan val aquest temps a preu d’anunciant ?
Us imagineu a un periodista d’una TV o radio privada dient la mateixa frase abans de donar l’informació electoral?. Evidentment no perquè seria despedit d’immediat.
Perquè tots els treballadors del sector públic o semipúblic es pensen que les empreses on treballen son seves i no de tots els ciutadans?

I ja per acabar-ho d’adobar, ahir els de ETA van matar un ex-regidor del PSOE. Ràpidament, els del PSOE i del PP van suspendre els actes electorals.
A Anglaterra es va acabar amb l’IRA gràcies a fer tot el contrari, a no permetre que els terroristes influïssin en la vida política, i a dosificar o evitar la informació dels actes terroristes a tots els mitjans d’informació.
Els del PP i els del PSOE ja havien fet els seus mítings finals de campanya a València i Barcelona (que son els mercats que mes els interessa a cadascun). L’últim dia era purament de farciment en llocs on cada partit ja te assegurat que guanya. Però CiU i ERC es van quedar sense míting final, i jo que soc un malpensat de mena vaig pensar que això de suspendre els actes electorals de l’últim dia només beneficiava al PP i al PSOE. Curiós oi?

Perquè les accions d’ETA sempre beneficien mediaticament als partits espanyolistes, no ho oblidem això.

Miquel Manubens

1 comentari:

Un indígena ha dit...

Això d'El Periódico és una vergonya però ja no sorprèn ningú. Que aquest sigui el diari més venut a Catlunya diu molt poc en favor dels catalans.

Pel que fa a la suspensió dels actes electorals de final de campanya, efectivament, és indignant: tots els polítics s'omplen la boca dient que ETA no ha de condicionar la vida política ni ha de marcar l'agenda però acabem de veure tot el contrari.