13.5.08

TOTS ENS ENGANYEN, ... i nosaltres ens deixem.!


El dia 21 de Gener de 2006 Artur Mas i Zapatero van escenificar un acord. Prèviament ja estaven d’acord amb ZP els tres partits del tripartit.

L’acord, explicat per
Artur Mas al dia següent en roda de premsa era el següent:

1r Creació d’una Agencia Consorciada Catalana abans de dos anys.
2n Augment del 35% al 50% del IRPF per les arques de la Generalitat.
3r Augment del 35% al 50% del IVA per les arques de la Generalitat.
4t Augment del 40% al 58% del impostos especials (tabac, alcohol i benzina) per les arques de la Generalitat.
5e
Modificació de la cistella d’impostos a l’alça abans de 5 anys.
6e Garantia de les inversions de l’Estat a Catalunya per als propers set anys ( L’ Estat invertirà a Catalunya l’equivalent al pes del PIB de Catalunya en el conjunt d’Espanya. (el 18,5% )
7e L’Estat es compromet a compensar el dèficit d’inversions dels últims anys i pagar-ho en els propers set, entre 2.500 i 3.000 milions d’Euros, segons els càlculs d’ Artur Mas.
8e El terme nació referit a Catalunya figurarà al Preàmbul del nou estatut.

Be, dons ja han passat mes de dos anys i :
1r. Montilla ha inaugurat una seu de
Agencia Tributaria catalana, però buida de contingut, i la Renda d’aquest any ens la segueix cobrant el Ministeri, ja han passat dos anys des de l’acord, i el 9 d’Agost farà dos anys que l’Estatut entrà en vigor.
2n El tema del
finançament esta pendent, provocant les típiques idioteses en altres llocs d’Espanya, incloent barons del PSOE. Segons l’Estatut ha d’haver un acord abans del 9 d’Agost de 2008.
3r El dèficit d’inversions continua, i només l’equilibra la forta despesa extraordinària provocada per la seva incompetència en temes com l’AVE, les rodalies o l’aigua. Quan mes xapusses son, menys ens deuen.
Ara ens diuen que ens traspassaran les Rodalies de Renfe, i ells creen unes línies d’AVE anomenades
Avant de Lleida a Tarragona i Barcelona, que no traspassaran, i que suposaran que ningú farà servir per aquests trajectes els trens de rodalies a traspassar.
4t Dels calers que ens devien de l’època Aznar, i que ens havien de tornar en set anys, tothom calla. ( penseu que a partir del 2013 a Espanya s’els acaben els fons de la Comunitat Europea, i per això Mas i ZP van posar aquest plaç de set anys).
I 5e. Efectivament, Catalunya es un preàmbul, ara falta saber de que.

De mentres, el fill de guardia civil ens promet la Independència pel 2014, quan ell (i el Putxi) ja hagin ensorrat ERC, i les forces nacionalistes ja no tinguin majoria al Parlament.

I també de mentres, es van filtrant a l’opinió publica que en pensa el Tribunal Constitucional de tal o qual article, proposant alguns que si el TC toca segons quins articles l’
Estatut s’haurà de tornar a votar en Referèndum.
Dons no senyor, si el TC toca una sola coma, nosaltres també tornem enrere, i el Parlament ha de tornar a aprovar
l’Estatut del 30 de Setembre, o un altre, i exposar-lo a referèndum dels Catalans.
Respecte als diners Montilla ha afirmat que Espanya te superàvit i casualment Catalunya té dèficit. No senyor, no es casual sinó causal. Espanya te 11.000 Milions d’Euros de superàvit gràcies a que Catalunya te una xifra mes gran de Dèficit fiscal.

Segons l’estudi
publicat ahir per El Periodico, el País Basc (aquests no se mai de que cony es queixen) rep 5.286 € per persona i any, mentres Catalunya rep 1950 € per persona/any. El càlcul per a una població de 7.500.000 actual (inclosos els emigrants que també van al metge i també tenen escolaritzats els seus fills) es de 25.020 milions d’Euros/any de Dèficit Fiscal si ens comparem amb els bascos.
Perquè voler comparar el nostre Dèficit amb les dades promedi espanyoles es un engany que ens fan tots els polítics, perquè la única economia que s’assembla a la catalana es la basca, i es amb la que ens hem de comparar. La formula per a solucionar el robatori, dient li Cupo, concert econòmic, regim foral, o agencia tributaria catalana es el de menys, l’únic important es el saldo final. Ja se que no es exacte, pero aquest calcul demostra la gran diferencia entre els bascos i nosaltres.
Si compareu aquest dèficit fiscal de 25.020 M d’€ amb el pressupost actual de la Generalitat de
34.750 M d’€ voreu que Espanya ens roba el 42% dels nostres recursos. (comparant amb el País Basc).
Fins aquí els problemes, les solucions poden ser múltiples, però jo crec que plantejar una independència republicana es anar directes al fracàs.

Opino que la millor solució i,
legal segons la Constitució Espanyola es la recuperació dels nostres drets històrics, la DEVOLUCIÓ, derogant el Decret de Nova Planta, i fer un Estatut de pocs punts i molt clars, només amb allò que afecti a les relacions amb Espanya : solidaritat, forces armades i representació internacional, deixant clar que la recaptació de tots els impostos, taxes, i contribucions de la Seguretat Social els recaptarà la Generalitat perquè per la resta no es necessari que ens ho aprovin a Madrid, sinó que posant-ho a les Constitucions Catalanes actualitzades seria suficient.
No he entès mai perquè hem de posar en un Estatut quina es la nostra bandera o el nostre himne o moltes altres coses, i portar-ho a Madrid per a que les seves Corts ens ho aprovin. Per a mi això es l’escenificació mes clara del síndrome d’Estocolm que tenim com a poble.
Per tant, si no es soluciona el finançament o el
Tribunal Constitucional toca una sola coma de l’Estatut retallat, no ens quedarà cap mes camí digne que la DEVOLUCIÓ. Poseu-vos ens cinturons.

Miquel Manubens
Articles recents sobre el tema:
FELIPE GONZÁLEZ a El Pais 07/05/2008
Montilla avisa El Pais 10/05/2008

El que va dir la premsa espanyola del acord ZP-Mas del 21-01-06:
abc