12.9.09

CRÒNICA DEL 11 DE SETEMBRE



Ahir vaig baixar a ciutat, com faig ja fa molts, molts anys. Faig un resum telegràfic, que es la millor manera d’explicar sensacions

NO M’HA AGRADAT :
1 L’ insistència en predicar que “som una nació”, quan fins i tot el Estatut espanyol del 2006 així ho afirma. Es tema passat això ja.
2 Tampoc m’agrada el lema “estat propi”. Tots els estats son propis, no fotem. Es com dir “persones humanes”.
3 Els discursos que son memorials de petits greuges com el d’en Toni Strubell. Sr Strubell si tant l’indigna el tracte donat a una ciutadana en una comissaria, faci el favor d’anar-hi cada dia a demanar l’hora o a demanar on hi ha una adreça (en català, naturalment), fins que el detinguin o fins que aprenguin a tractar a la gent, però no em faci servir això en un discurs polític i desprès no faci res.
4 Els qui desprès de fer discursos sobiranistes l’acaben amb mencions a la república o el socialisme. I els que no som ni republicans ni socialistes que?. Em sembla una manca de respecte molt gran. Es com si a mi se’m convides a intervindre i acabes el meu discurs amb un “Visca el Rei (el meu evidentment, no el dels altres) i visca el lliure mercat (sense xinesos, es clar, que tonto del tot tampoc ho soc).

DISSORTADAMENT NO MILLORA :
1 La policia catalana parlant en castellà entre ells i amb les matricules il•legalment tapades amb reixes. Li vaig demanar a un “urbanu” que si a mi em multaven per “tapar” la matricula amb l’enganxina del CAT, a ells els havia de multar amb mes raó dons porten tota la matricula tapada, Em va dir “ara hi vaig a multar-los”. I jo li respongué “si, i jo m’ho crec que els multaràs”.
2 La prostitució del Fossar de les Moreres per gamberros que en tot l’any no s’enrecorden d’ell.
3 La palanganada d’acte oficial dels trifàsics, i les “performances” dels subnormals de ex-psuc.

COMENÇA A MILLORAR :
1 La presencia de banderes estelades blaves, fins i tot moltes ben fetes (amb l’estel paral•lel a les barres), i la disminució de la sectaria amb l’estelada groga.
1 La diversitat d’edats als actes independentistes. Potser es que els joves de fa anys ara som mes vells.

MOLT MILLOR :
1 La fira d’Entitats. Amb bandera gegant nova. blava naturalment, malgrat tenir l’estel tort.
2 L’existència de Reagrupament, la molta gent que hi havia al seu míting, malgrat el silenci dels medis de comunicació, tant abans com desprès.
3 L’homenatge al lluitador Moragues en comptes de a l’”espanyolista” Casanova. *
4 CARRETERO.!

PD: SI, soc monàrquic, perquè una nova república catalana només serveix per amnistiar Espanya. Jo cada cop estic mes convençut que defensar “estat propi” “república catalana” i totes aquestes idioteses només son una manera de voler la República federal ESPANYOLA, i aquesta ja l’hem vista.
Es com la tonteria dels Països Catalans, es diu CATALUNYA, collons! De Salses a Guardamar i de Fraga a BRINDISI. Si, a Brindisi!, sense manies.
Una altra cosa es com aquest ESTAT=PAIS=NACIÓ desprès l’organitzem administrativament internament, per països, per regnes o per clubs, en forma de república, un Principat (com Andorra) o com una monarquia (que es el que era). Això es secundari. Però d’inici ha de ser una RECUPERACIÓ, com diuen els anglesos DEVOLUTION.
I vull la Devolució de tot: Constitucions, drets, llibertats, tots els territoris regalats sense aprobació de les nostres Corts, dels calers que ens han robat aquets 295 anys, que m’indemnitzin per fer-me cantar el “cara el sol” de petit, que m’indemnitzin per enviar al meu pare a una guerra estúpida, al meu avi a una altra, etc etc fins 1714, i que els anglesos m’indemnitzin per la seva traïció, i els alemanys per quedar-se il•legalment Nàpols, i els francesos per quedar-se il•legalment els tres comtats del nord.
HO VULL TOT, I HO VULL AVIAT. No vull tenir que repetir als meus fills el que el meu pare em deia a mi “jo fill no ho veuré, però tu si”.

Només vull que em tornin el que legalment es meu. Ni un euro mes, i ni un euro menys.

I per si no ho sabíeu, el decret de Nova Planta va ser legalment anul•lat pel comte de Barcelona Napoleó I, i mai ha estat tornat a posar en vigor, o sigui que DRET A LLEI, tot el que demano ES POSIBLE, només es necessari deslliurar-nos de caganers i començar a caminar. No necessitem ni majories democràtiques ni referèndums. Només necessitem anar a Estrasburg amb els millors advocats en dret internacional, res mes.

I en Carretero en comptes d’estar amagat (excepte ahir), el vull veure anant a les ambaixades de USA, Anglaterra, Alemanya i Israel a preguntar el mateix que preguntava aquesta setmana l’escocès Alex Saldmond : Si ens independitzem seguirem automàticament a l’unió Europea.?. Quins recolzaments tindrem? En cas d’intervenció militar espanyola ells que faran? On s’ha de signar per a que comencin a enviar avions? I fent la ruta dels Casals Catalans a l’exterior a demanar diners.
La resta, estatuts, plataformes i altres tonteries, a pastar fang totes.


* Això diuen els medis periòdistics de Madrid, alhora que defensen canviar el dia Nacional. Aquets no son coherents mai, si Casanova era “espanyolista” perquè no va en Losantos a portar-li flors?

8 comentaris:

proucomunisme ha dit...

I qui seria el rei doncs? ho puc ser jo?...

Un apunt, l'estel en algunes estelades blaves és tort per què quan poses l'estelada en un màstil per què onegi, l'estel queda recte.

Jordi Benplantat ha dit...

L'estel ha de quedar ben possat amb la bandera en horitzontal.
El rei? que mes dona? El sou i les condicions laborals son inmillorables. Ja cercarem candidats.

Anònim ha dit...

Benplantat, una pregunta d'ignorant:
A partir de quin moment Catalunya va tenir Rei?
Fins on jo sé, el Rei era català, però no era Rei de Catalunya, si no d'Aragó, de València....Sempre he tingut la idea que Catalunya no fou mai monàrquica si no que la figura del Rei era la seva manera de regnar sobre els territoris conquerits.
Il·lumina la meva ignorància.

Jordi Benplantat ha dit...

En l'edat mitjana no existien les monarquies constitucionals, pero molts reis parlen de Catalunya com de "regne principal" encara que fossin comptes al Principat de Catalunya. Pero la Generalitat els nomenava rei en el Jurament, i a mès, Catalunya ha tingut 7 reis que no ho han estat de la resta de regnes de la Confederació.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Tombes_dels_comtes_de_Barcelona
No hi ha cap Principat de Girona, però sí un príncep de Girona, en canvi no hi ha príncep de Catalunya però sí un Principat. De la mateixa forma no hi ha regne de Catalunya, però sí rei i institucions reials pròpies.
http://xpoferens.blogspot.com/2006/09/corona-catalana.html

Jordi Benplantat ha dit...

Jaume I:"Catalunya és lo mellor regne d'Espanya, el pus honrat e el pus noble"

Jordi Benplantat ha dit...

...E fe que deuem a Deu, pus aquels de Cathalunya, que es lo meylor Regne Despanya, el pus honrat, el pus noble, perço car hi ha ·IIII· comtes, ço es lo comte Durgell, el comte Dampuries, el comte de Fois, el comte de Paylas: e hay Richs homens, que per ·I· que aqui [a l'Aragó] naja na ·IIII· en Cathalunya, e per ·I· caualler na en Cathalunya ·V·, e per ·I· clergue que aci haja la na ·X·, e per ·I· ciutada honrat na en Cathalunya ·V·: e pus aquels de la pus honrada terra Despanya nos uolgren guardar en dar a nos del lur, uosaltres que tenits nostra honor, qui ·XXX· milia, qui ·XX· milia, qui ·XL· milia sous, bens deuriets aiudar, e maiorment car tot se romandria en uos, ab mes que nos uos hi anadiriem del nostre.

E ells dixeren que nou farien daquela manera per re del mon.

—El Llibre dels Feyts cap 392,

Discurs al les Corts d'Aragó.

Anònim ha dit...

Buf, doncs l'altre dia vaig evaquar un post propi de l'ignorant més inculte del pati.
http://joanoliu.wordpress.com/2009/09/07/sentit-destat/

Jordi Benplantat ha dit...

Tampoc està tant malament. Pero si, Catalunya era l'Estat, i els regnes eren "terrenys" dels reis. Nosaltres teniem Constitucions (pacte amb el Rei) i ells tenien Furs (concessió real). Llegeix aixó i ho entendràs millor http://xpoferens.blogspot.com/2006/09/corona-catalana.html
El que passa es que porten 500 anys dient-nos que erem una merda de comptat, per sota del rei d'Extremadura, uis, perdó d'Aragó, i això costa molt de rectificar-ho.