23.2.10

La picor dels set anys


Segons la consellera Capdevila, el tripartit no ha sabut explicar el molt que ha fet
Fa uns dies, la consellera Carme Capdevila va declarar que, durant els set anys que duu governant, el tripartit ha treballat dur i que, si la gent se sent farta, el problema és que potser no han sabut explicar tot el que han fet: no han sabut comunicar-ho a la societat. Diu Capdevila que, si haguessin dedicat més esforços a detallar els avanços que hi ha hagut gràcies a aquest Govern –si haguessin donat prioritat a la tasca comunicativa–, ningú parlaria ara de fatiga, començant pel conseller Maragall, ja oficialment perdonat després de la confessió pública del seu pecat i la seva lletania: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Lector, oïdor i espectador dels mitjans de comunicació, jo mai diria que no ens han explicat el treball realitzat pel tripartit. Més aviat al contrari. Durant aquests set anys, premsa, ràdio i televisió han donat –i donen– complerta informació de tot el que fa, amb tots els pèls i senyals. I, per si això no bastés, prengui's en consideració la gran quantitat de propaganda institucional que cada dos per tres t'arriba a casa, informant-te del que ha fet el Govern i, sobretot, del que pensa fer. Per tant, diferint de l'opinió de Capdevila, jo diria que estem sobradamente informats del treball que han fet durant aquests set anys, i que no són necessàries tantes tones més de fullets i opuscles per a explicar-nos-ho de nou: amb mapes, diagrames, simulacions de futures millores (sigui de línies ferroviàries, de places rediseñadas, de carreteres fantàstiques o de reestructuracions de plans d'estudis), a més de les corresponents fotos de tots i cadascun dels consellers, amb el seu president al capdavant.
Per això –perquè tot ha estat convenientment explicat, per activa i per passiva– és enternecedor que Capdevila digui que potser el problema (això de la fatiga) és que no ho han sabut comunicar a la societat. Es tracta d'una actitud molt interessant, que adopten aquells als quals ni els cap en el cap que hagin fet una mica malament: no pot ser: serà que no ens han entès o que no ho hem explicat suficients vegades!
Ells no fallen. Són els altres els quals no saben veure el molt be que ho han fet. En conseqüència, l'únic error que estan disposats a admetre és el de no haver sabut vendre's bé.
Ho diu Capdevila: la culpa és no haver donat prioritat a la tasca comunicativa. És una conducta que recorda bastant a la del conductor que, quan per distracció es fica en una autovia en sentit contrari i es troba llavors amb que els altres cotxes van tots cap a ell i es veuen obligats a maniobrar bruscament per a no xocar, en comptes de plantejar-se si s'ha equivocat de sentit, s'escandalitza: "Però, què fan? Van tots contradirecció!". No concep que sigui ell qui estigui fallant.
 
Quim Monzó

http://www.lavanguardia.es/

6 comentaris:

Anònim ha dit...

AQUESTA GENT SON LA "CARABA"....QUIN MORRO¡...VINGA VINGA MENTIDERS, QUE LA GENT NO ES TONTA.
JUGANT AMB BCN.

Josep-Empordà ha dit...

Bé, no se jo si cal insistir-hi més o potser és que ja ha arribat l'hora de que ens els treiem de sobre.

Jo crec que fer fora el tripartit no és només una questió de supervivència nacional i econòmica, sino que és una quastió de patriotisme, el mal és que hi ha qui no acaba de veure clar quina és l'ùnica manera d'aconseguir-ho, que no veu que el tripartit, avui, demá i fins que no deixin de sumar, continuaran "governant" Catalunya, continuaran saquejant els seus presupostos en benefici propi, perqué aquest és l'ùnic objectiu, l'ùnic projecte, la verdadera argamassa que els uneix.

Jordi Benplantat ha dit...

Josep, jo era convergent.
Dit aixó, estic convençut que el pais necesita una neteja a fons, necesita gent nova amb idees noves, gent que no tingui dobles interesos.
Cert, sobra al tripartit, pero CiU ja no es la solució. La Convergència del segle XXI es diu Reagrupament.

Josep-Empordà ha dit...

En democràcia, tot és opinable.

Jo t'asseguro que ho he intentat, m'he volgut convencer de que la solució és Reagrupament,conec i he parlat amb el Dr. Carretero, he escoltat el monòlec del Dr. en diverses ocasions, i sempre he sortit amb la mateixa buidor que et produeix el fet de veure una noia maquissima que et crida l'atenció, tens la sort de que te la presentin i al cap de una estona d'estar parlant i conversant amb ella, t'adones de que no hi ha res a fer, que no hi ha "feeling".

No seré pas jo qui et vulgui convencer de res, però tinc clarissim que Reagrupament és un bluf, un muntatge comercial de pur marketing.

És així com ho veig. Ja m'agradaria veure-ho d'un altre manera, però el que ni puc ni vull fer és enganyar-me a mi mateix.

Ep!...i jo no milito a CiU, t'ho pots estalviar, si penses que defenso una opció partidista. Defenso el que crec que és una opció possibilista i pragmàtica. Assolible, en una paraula.

Jordi Benplantat ha dit...

Josep, manca molt encara per les eleccions. R-cat encara s'està organitzant, i pels inputs que veig desde dintre, aixó va per molt bon camí. Que r-cat encara no serà en plena forma a les eleccions també ho penso, pero aixó es pot compensar amb un candidat mediàtic i trencador. El primer objectiu es entrar al Parlament, i amb ser la quarta força em conformo a la primera. A la segona, les municipals, estic convençut que Laporta pot ser un molt bon alcalde de Barcelona, millor que els que hem tingut, i millor que aquest senyor gran amb dificultats orals que te CiU que no ha fet res d'especial en 7 anys.
Poc a poc, i bona lletra.
CiU ha caigut, i mes desde que es a l'oposició, en la mateixa trampa falangista de tots els demes partits, ja son burocràtes de la politica. En canvi a R-cat, la idea es crear un moviment, no deixar les nostres feines actuals, presentar de candidats a altra gent. R-cat nomès serà el "comité de vigilancia" de la transparència democràtica, res mes.
R-cat no es un partit, no es aquesta la idea. De fet tots els redactors de la "ponencia de regeneració democràtica" de CDC, al veure que no s'aplicà, i constatar-ho fins i tot parlant amb la direcció de CDC, han entrat tots a R-cat.
Per aixó et dic que la CDC del S XXI es diu R-cat. No m'ho invento, em baso amb fets.

Josep-Empordà ha dit...

"Aquest senyor gran amb dificultats orals que te CiU que no ha fet res d'especial en 7 anys" fou el millor conseller de sanitat que ha tingut la Generalitat de Catalunya, mira si fou bona la seua gestió que als del tripartit els ha costat SET! anys trinxar-ho. I amb uns presupostos de riure!!.

Referent a R.cat, donç res, enhorabona!.

El que no acabo d'entendre és que amb lo que m'hi he esforçat, no hagi acabat de veure mai lo collonut que és.