22.2.06

Una Opa o un Estatut?









Es un tema sabut que els nacionalistes espanyols son els que millor venen Espanya. La venen com Franco que va cedir a alemanys e italians les mines de minerals estrategics a canvi del recolzament militar.
Aznar va començar a caure per terra als europeus, quan va vendre una empresa d'armament espanyola que participaba en el projecte del tanc leopard als americans. (regalant així als americans els planells del nou carro de combat europeu).
Com tots sabem els espanyols prefereixen que una empresa lider espanyola sigui alemanya abans que catalana. Son molt patriotes ells, si. Especialment el seu president, de nom Pizarro, com el conqueridor analfabet, que apart de omplirse les butxaques amb la operació (te un % important d'accions) es un dels principals "promotors" de FAES ( fachas españoles).


Ara resulta que la campanya d'imatge d'Endesa ja ens avançaba les seves intencions. La campanya es titolaba ON, i ara va la empresa alemanya e-ON, on treballa l'ex-canceller Sroeder gran amic del Putin i del seu gas, i surt amb una proposta de OPA amistosa.

e-ON fa mesos que negociaba amb el sr. Pizarro. Aixó vol dir que la Mafia Aznar ja te garanties que si Endesa se la queda e-ON, no canviarà la central a Madrid, seguirà possant publicitat als medis de comunicació semifatxes, i potser també, com fins ara, finançant la Fundació FAES.

La Caixa li ha dit a la seva filial Gas Natural, que no es pensa gastar un duro més del previst. Tots sabem, s'ha publicat, que el Sr Zapatero va demanar al President de la Caixa que presiones a Artur Mas per a que acceptes rapidament un acord sobre l'Estatut. I , despres d'aquestes pressions, l'Artur Mas, va tragar amb l'Estatuet PSOE.

Anem a pams, que ens interesa mes, un nou estatut, o que la OPA surti bé i Endesa treslladi la seva seu central a Barcelona.
Endesa va facturar l'any passat 17.718 millons de euros, al 16% de IVA = 2.835 M €. Endesa té una plantilla, a 31 de desembre de 2004, de 27.918 empleats. Suposant una retribució mitjana de 1.500 € bruts/mes i un IRPF medi del 10%, la recaudació de IRPF es de : 60 milions de €.
O sigui, ENDESA representaría per la Generalitat una recaudació de 1500 milions de € a l'any.

Potser a la vista d'aixó seria mes interesant, plantejarse en comptes de nous estatuts, veure com les empreses catalanes poden absorvir totes les empreses espanyoles posibles, de tots els sectors.

Espero que la Caixa no s'arronsi, i en comptes d'anar de miserables buscant aliances amb els italians o els francesos, possi el que ha de possar damunt la taula, i compri un paquet d'accions de e-ON prou important com per a que els alemanys s'arronsin.

I espero també que un cop comprada ENDESA, es venguin totes les branques de menys volum a unaltra empresa, per exemple tota la clientela de l'oest d'Espanya, i aprofiti els diners per comprar la electrica francesa, properament privatitzada pel govern francés.

I aixó d'Endesa, sigui nomès el primer pas, per despres seccionar Telefonica, Repsol, i amb els diners aconseguits de les vendes d'actius al Oest d'Espanya comprin altres actius a França i/o Italia, per així no tenir que dependre d'un sol govern.

Quants calers ingressaria la Generalitat si apart de Fecsa, Telefonica i Repsol tinguesin la seu social a Barcelona?
I si ChupaChups, Gallina Blanca, Nutrexpa, Starlux i Bimbo, es fusionesin i creesin una nova empresa d'alimentació que sería líder del sector a Europa i els permitiria menjarse algunes que tenen ara la seu central a Mandril?

De pasada, s'hauria de reclamar al ZP que ens tornes també les seus centrals de Tabacos de Filipinas, Transmediterranea i IBM, que el sr Aznar es va emportar a Mandril.

Ja veieu que es millor aixó de les OPA's que anar negociant estatuts.
Serà per aixó que encara no hem vist, PER ESCRIT, el pacte ZP-Mas? . Serà potser que Mas no signarà fins que tot aixó no sigui un fet real i no vol que l'enredin ?

Properament a les nostres pantalles.


Zapatero se reunió con empresarios catalanes en casa de Fornesa 48 horas después de aprobar la OPA

Una cena de empresarios catalanes con Mas podría estar detrás del acuerdo sobre el Estatut

Desprès de llegir aquestes dues informacions veureu que si fracasa la OPA, haurem d'agrair a "la Caixa" la merda de Estatuet que Mas ha acceptat del PSOE.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que en penses que ERC digui que NO al estatut?
No creus que CIU a robat protagonisme polític a ERC i ara aquest veient que no s'apuntaràn el “tanto” canvien radicalment el seu vot. Jo crec que l’únic que ha hagut aquí es un afany de protagonisme per part d’ERC , per poder dir que han aconseguit mes en 1 any de tripartit que durant tota les legislatures de CIU. Evidentment Artur Mas te mes bona premsa a Madrid que no pas Carod Rovira i el fet que hagués n’hat el primer a defensar l’estatut a la Moncloa i no pas el segon ha posat en un segon pla a esquerra i CIU els hi ha passat per davant.
L’estatut originari desitjat per esquerra , o com tu dius en el teu mateix blog “volem la clau i pany de L’IRPF” serviria per millorar les la deplorable actuació de la Generalitat en el desplegament del mossos d’esquadra? (els últims casos d’atracaments en Catalunya a sigut per demostrar que amb una Guardia Civil coordinada des de l’administració central aquestes coses no passaven). El nou estatut serviria per tenir millors carreteres (cas desdoblament eix transversal, punt negre de la xarxa vial Europea, es va quedar antiquada des de la seva inauguració). Serviria per tenir un tren d´alta velocitat que ja porta un retràs respecte el de Sevilla de mes de 10 anys i que no contenta ningú. Serviria per tenir una terminal i pista d’aeroport nova? Serviria per tenir mes pisos de protecció oficial per al jovent i la 3ª edat?.
Serviria per reforçar amb mes professorat els col.legis públics per poder fe viable la 6ª hora?
Jo crec senzillament que no tot s’acaba en demanar mes calers o en poder tenir el 100% de la recaptació de l’IRPF sinó en fer polítiques d’estalvis i de seny Per que necessitem l’AVE si amb el talgo i l’euromed en tindríem prou si es potenciessin aquests , si el desplegament dels mossos d’escuadra s’hagués fet sense prescindir totalment de la Guardia Civil. Els diners de mes que recaptéssim estic segur que no els veurem reflectits en millores per els ciutadans si no que com sempre es quedaran pel camí en les butxaques dels nostres il·lustríssims polítics que tant ens estimen i estimen el seu país.

Salutacions i endavant amb el teu blog!!!!