20.10.06

EL DEBAT

UNA: La primera falsedat va ser l'afirmació de Montilla de que Mas havia deixat un forat de 1.200 milions a la Generalitat. Una cosa es un "forat" i un altra el dèficit públic.

Sempre s'havia dit, desde l'esquerra, que no era important tenir un dèficit públic. Desde Maastrich es va limitar aquest dèficit al 3% del PIB.
I tots sabem que el dèficit públic català es deu a atendre a 7 milions de persones en la sanitat amb els diners de 6 milions, per exemple, cosa de la qual no es culpable el govern català sinó el central.
Quin dèficit públic tindríem si no tinguessin un dèficit fiscal de 11.307 milions d’euros?

DOS, LA REUNIÓ A DOÑANA: Un altre tema divertit del debat va ser quan Montilla va informar que Mas s'havia reunit "en secret" amb Rajoy. Segons el Sr Montilla això que dos polítics es reuneixin deu ser dolent.Els cinc cops que Mas es va reunir (en secret ) amb ZP mentres es negociava l'Estatut també es dolent?. Ahir, però, els convergents van informar que a aquesta reunió el PP els hi va oferir integrar el PP a CiU a canvi de no demanar un altre Estatut, i que en Mas s'hi va negar.No se si sap el Sr. Montilla que a qui no parla amb els altres s'el acostuma a dir "sectari", un adjectiu que li agrada fer servir.

TRES, LA SENYORETA DE LLATÍ:L'altre tema important del debat, la immigració, no es va tocar al debat, perquè la senyoreta Pepis/Cuní ho va deixar per a un altre debat específic. Es així de xulu en Cuní. Era divertit veure com feia callar els candidats, amb l'estil de professora de llatí, dient que no tenien mes temps, per tot seguit, estarse ell solet mes de cinc minuts fent un monòleg.

CUATRE : immigració.En Mas ha deixat anar una idea per la integració dels immigrants, a partir dels mèrits que s'anirien apuntant en un carnet.Cap idea política no es bona ni dolenta per si mateixa, no es de dretes ni es d'esquerres. En tot cas serà bona o dolenta, de dretes o d'esquerres segons s'apliqui.La meva pregunta es si Montilla tindria gaires punts d'aquest suposat carnet. O això del carnet no val per als espanyols? ahhhhhhh.Perquè, comparant, qualsevol estranger sempre tindria mes punts que molts immigrants espanyols, que no es que no sàpiguen la lletra del Virolai, ni falta que fa, sinó que no foten ni el mes mínim intent per a conèixer res, i quan els hi retreus et diuen allò de "estoy en España, porque esto es de España,no? (si tant clar ho tenen, perque ho pregunten? )

CINC: No penso perdre el temps parlant de Saura ni Piqué avui, però el posat d'en Carod, per damunt del bé i del mal, el pots fer servir un cop, però no cada cop. Carretero es qui realment mana a E.R.C. i ja ho va demostrar quan Carod i Puigcercos havien acceptat l'Estatut de ZP dos dies abans que ho fes en Mas.També de Carretero es la cagada de votar No a l'Estafut, però això es una cosa que sempre ha passat a E.R.C., els dirigents volen una cosa, les bases una altra, i desprès els plats trencats els paguen els dirigents.Li va passar a Hortalà, li va passar a Colom quan Carod i Puigcercos els van fer estrellar-se, i ara, la seva propia medicina, la pendrà Carod de la cullera d'en Carretero. Al temps. En tornem a parlar el 2 de Novembre.