24.11.06

JA ENS HAN INSACULAT MONTILLA

·"y veus aqui com primerament en las ciutats mes pobladas y aprés per tot arreu fou establert un estil de elegir que per estalviar desordes, precipitació, compra de vots, estrafalarias, enganys y al cap de vall retrahiment de la gent honrada, era inmillorable de tota esmena. Es aquest sistema lo de la insaculació. Posats en sachs los noms, escrits en redolins, de tots los qui poden esser per lley elegits, ó be tots los qui se designen, se trau lo diputat, lo batlle ó regidor į la sort, y ab aixó jo pregunto: æ Quin engany es posible, quin partit, pandillatje ó quin absolutisme pot malmetr ho? La insaculació en las eleccions es l' śnich medi de salvar las institucions dels pobles decayguts. Digui s lo que s' vulga."

Al principi, els membres de la Generalitat se succeïen per cooptació, és a dir, que llurs titulars designaven, de fet, llurs successors, i el President era sempre el representant del braç eclesiàstic. Però el rei Ferran II (1479-1516) imposà l'any 1488 la designació per insaculació. Això vol dir que les persones eren triades a l'atzar d'una llista de noms proposada pel rei o pels grups dominants.

Bé dons, ja ens han insaculat, ben bé.

Jo que no vaig entendre que un estatut es fes en un autobús, que segueixo sense entendre que en un Estatut hi hagi res més que els diners i les atribucions que ens retorna l'Estat ( Devolució, diuen els escocesos ), que no vaig entendre que l'Estatut el negociessin a Madrid els partits i no una delegació del Parlament català, que no vaig entendre que els negociadors catalans de l'Estatut admetessin que a l'altra part de la taula es sentissin a negociar Montilla i Iceta, que tampoc vaig entendre perquè l'Artur Mas es va prestar el 20-01 a l'escena de la Moncloa que tant mal li ha fet, que no entenc perquè es fa públic un acord de govern de coalició abans de que el President del Parlament inicií les consultes als partits, que no entenc que en Mas digui que les converses amb el president del meu Parlament son una comèdia, cada cop estic mes convençut que hauríem de retornar als sistemes medievals d'elecció del President i del govern.

Amb una mica de sort, ara de President tindríem un bisbe, potser amb una mica mes de sort tindríem de President al Bisbe d'Urgell, que alhora es Príncep d'Andorra, i per tant, cap d'Estat.

I es el que jo dic, que posats a que et donin pel cul, sempre es millor un professional. Prefereixo a Carmen de Mairena de president abans que aquest home analfabet, gris, cínic, demagog, trepa, sense ofici, buròcrata, i mal gestor ( trasllat de la CMT, aeroport del Prat, i l'opa a Endesa, per exemple ).

Serà un president legítim, legal, i tot el que vulgueu, però això no treu que el PSC i ERC van enganyar als electors tota la campanya electoral, amagant, negant i desmentint que tinguessin pactat l'acord, ni treu que ERC hagi fet president al senyor que es capaç de brindar amb cava per l'Estatut el 30 de Setembre, i nomès dos dies mes tard afirmar que a Madrid introduiria totes les esmenes que no va poder introduir al Parlament català. Al senyor que es sentaba a negociar contra els delegats dels partits catalans representant al PSOE espanyol.

Va mentir doblement ERC afirmant que existia un pacte d'en Mas amb en ZP per impedir un nou tripartit i imposar, desde Madrid, la "sociovergència". Queda demostrat.

I no us enganyeu, aquest tripartit no fracassarà, perquè mai s'equivoquen qui mai parlen, ni mai fan res. I Montilla es un expert en entrar per la porta falsa, i desprès estar vint anys lligat a la cadira, com va fer amb l'alcaldia de Cornellà.
Que Cornellà ha canviat molt en vint anys?. Dons nomès faltaria que no fos així. La especulació urbanística ha permès fer molta plaça petanquera, i tant. Però culturalment Cornellà es plena de entitats foranies subvencionades, i de entitats pròpies que no reben un duro de l'Ajuntament.

Catalunya inaugura avui una època gris, comparable a l'època de Ferran II. Aviat traslladaran els monjos de Montserrat a Amèrica i ens portaran monjos de Valladolid. Però com la historia es repeteix, no els servirà de res.!
Som el país que sempre ha estat equivocat de bàndol en tots els conflictes ( potser èticament no, pero si en els resultats) , i malgrat això desprès de 500 anys de insacularnos encara no han pogut....prenyar-nos.!