21.6.10

CONCERT ECONÒMIC I REFERÈNDUMS: noves idees per tenir entretinguda l’audiència.


Donada la dispersió de l’independentisme, constatant alhora la seva hibernació voluntària, i obviant projectes de Constitució que obliden les nostres històriques Constitucions, el projecte independentista transversal no camina, tot esperant a un senyor que potser ens fotrà la porta als morros. Es una pena.
De mentres, un grup de patriotes van engegar un manifest el passat 12 d’abril, presentat el 17 de maig a Òmnium, que apart de tenir unes “primeres signatures”, ha quedat també al congelador dons la gent no sap ni on es pot afegir a l’iniciativa.


Es, per tant, obligat recordar les paraules del líder de CDC Artur Mas, el 20 de novembre de 2009, on afirmà que “si el Tribunal Constitucional toca una sola coma de l’Estatut, el camí autonòmic s’haurà acabat”.

No comprenc perquè afirmen que “ara no es el moment de un referèndum per l’independència”, just quan saben com serà la sentencia del Tribunal Constitucional, i han tingut accès a varis esborranys, que no nomès es carrega el nou Estafut, sino que es carrega fins i tot temes que ja hi eren a l’estatut vell.
Per tot això, si aquest no es el millor moment, amb la crisi econòmica que tenim que necessita solucions immediates, ja em direu quan dimonis ho serà. Quan algú diu que “això ara no toca” ha de dir quan tocarà, o en el temps, o en les condicions per a fer-ho possible. No val això del “això no toca” i prou.
Ara sembla ser que la direcció de CDC ha posat el fre de mà al soberanisme del 63% (segons l’ultima enquesta interna) dels seus militants, per a que un “excés verbal” no espatlli els previsibles excel•lents resultats en les properes eleccions. (segons el Periodico, com sempre). Així doncs, passi el que passi amb la sentencia del TC, CDC restarà callada, i no explicarà la seva solució al “problema” fins a desprès de saber els resultats electorals.
I es difícil discutir amb algú que no expressa el que vol, però “demanar” el Concert Econòmic a Madrid es com demanar la lluna. Si un Estatut de merda hem estat 3 anys redactant-lo i quatre esperant la benedicció espanyola, lo del concert econòmic, així, demanant-lo, pot donar per a molt mes anys, i de mentres CDC tirant de la fireta.


Igual de poc respecte em mereix l’idea de organitzar un referèndum per l’autodeterminació. Que no votem els catalans? Que no sabem que en pensen tots els candidats? .Dons apa, no ens passeu la patata calenta, i la pèrdua de temps, i segons com siguin els resultats de les properes eleccions, proclameu l’independència si teniu majoria absoluta, assumint com a Constitució pròpia la de 1705, i res mes. Ja tenim corpus legal, ja tenim clar el territori, i tenim clar els drets ciutadans. Mes endavant ja les actualitzarem i modernitzarem, però no es precís esperar a res ni a ningú, que aquesta gent per a redactar una merda d’Estatut van necessitar tres anys.!

I quan hagin redactat una nova Constitució com Deu mana, basada en les Constitucions de 1705, ja anirem a referèndum, i els que no vulguin l’independència, que votin que no, i punt i s’ha acabat, i prou d’esperar i de perdre el temps amb tonteries.


I sobretot, el dia que s’aprovi l’independència al Parlament català, han de ser citats tots els alcaldes de la franja de ponent, tots els dels comptats rossellonesos, i els parlamentaris de Balears i Pitiüses. Perquè el que no es pot fer de cap manera es declarar l’independència de les quatre “províncies”, sinó la de tot el PRINCIPAT DE CATALUNYA, recuperant antics drets i llibertats. Ells també son el Principat de Catalunya.
I per a tot això no tenim perquè esperar ni a un referèndum, ni a que els espanyols es transformin en federals, ni a res mes. Prou !. 31 de desembre de 2010, any fiscal nou, Hisenda nova i un merder menys a l’hora de fer la declaració de renda. Les gestories dels ciutadans contribuents, i les empreses catalanes us ho agrairan.

1 comentari:

Abate Marchena ha dit...

Jordi: Espero que antes de que finalice la primera quincena de julio, el tema del grupo Laporta -Reagrupament esté resuelto y se haga público su acuerdo.