11.11.06

O LES CASSOLADES O CONSTRUIR FUTUR ?

Tenim masses exemples de que això de les cassolades o de no conformar-se amb uns resultats electorals no porten enlloc. Podem veure-ho en tot el que fa i diu el PP, en el cas d'en MALO a Mèxic o en molts altres.
No nomès en cap cas s'aconsegueix res, sinó que a les properes eleccions es demostra una practica inútil, per tant contraproduent.
Com diria el president : Això no serveix de res .!

Bé, un cop acceptat això, hem d'adonar-nos que si tot va com va, som l'oposició. No ens passarà com a Madrid que dos diputats votin contra el seu partit. I oi que no farem res per a que això passes? Dons vinga, a plantejar-nos que hem de fer els propers quatre anys per guanyar per majoria absoluta a les properes eleccions.


REPLANTEJAR CONVERGÈNCIA ?
El president Pujol sempre va voler que Convergència fos un partit socialdemocrata, de fet l'acció de govern si algun color ha tingut ha estat precisament es aquest, amb Conselleries de Medi Ambient o de Benestar Social molt abans que els governs d'esquerres de Madrid, per exemple. Si alguna cosa hem fet malament, desde que hi ha la nova direcció es permetre que els suposats partits d'esquerra ens definissin com "dreta nacionalista". No nomès es una falsetat sinó que es una difamació, que hem permès pensant-nos que així esgarrapàvem vots al PP, quan aquests, pobrets, no necessiten enemics amb els amics que tenen. Ja es marquen sols. Convergència necessita recuperar el centre polític urgentment. Nomès els partits que son vistos com centrals obtenen majories absolutes, i d'això en sabia molt en Jordi Pujol i la seva teoria del "pal de paller".

REFORMULAR LA COALICIÓ:
Un altra cosa que ens allunya del centre es la coalició amb Unió. Aquesta coalició absurda nomès es valida a les eleccions generals espanyoles, i seria una coalició centrada si, nomès en aquestes eleccions, també anéssim coaligats amb ERC, com tant li agrada omplirse la boca als seus dirigents.Si a les eleccions municipals anéssim per separat d'Unió, no nomès ocuparíem el centre polític sinó que tindríem una foto valida de com pactar les candidatures conjuntes a les generals espanyoles o les catalanes. Hi han dues coses que van lligades, l'amor al país i al territori. No es pot estimar el país i no cuidar els seus rius, els seus boscos. No hi ha cap força política amb més coherència per a integrar dins seu els moviments ecologistes.Actualment alguns ecologistes estan fent de disfressa dels comunistes. Tots sabem lo atomitzat que esta el mon ecologista, perquè molta gent de Convergència participa de plataformes de defensa de rius, camins, o paratges.Si poguéssim crear una bona plataforma VERDA, coaligada als verds europeus, podríem usar el seu logo en les eleccions, cosa que com he explicat mes amunt seria molt coherent amb el pensament de la gent del partit, i que ens ajudaria a recuperar la centralitat, alhora.

L'ESTATUT :
Es evident que el nou estatut es una merda. Un estatut ha d'ésser per a deixar clar quines atribucions delega l'estat i quins diners. I res mes.Posar en un estatut tota la fullaraca de temes socials, drets i deures, o de quina es la nostra bandera no es mes que una imbecil·litat. Perquè dimonis Madrid té que aprovar quins deures tinc o quina es la meva bandera?
Es precís per tant, tenir clar, que es lo important i que es lo accessori, i a la mínima ocasió, que pot ser precisament molt aviat quan l'Estatut passi pel Tribunal Constitucional, plantejar un estatut de no mes de deu punts, molt entenedors per a tot l'electorat, i deixar la resta de fullaraca per a lleis del nostre Parlament. Hem d'estar preparats per això dons no seria gens estrany que el T.C. "cepille" l'Estatut una mica més, i evidentment al Montilla li semblarà bé.


PROGRAMA I ACCIÓ PARLAMENTARIA:
Hem de portar al Parlament tot el nostre programa, poc a poc, intentant buscar recolzament en altres forces polítiques. Per aconseguir això serà precís retocar algunes coses per a fer possible aconseguir recolzaments per la seva aprovació. Per exemple, si demanem la supressió de l'impost de successions per a mes de 150.000 € aconseguirem remenar el Parlament.Hem d'aprofitar que el tripartit, per a fer qualsevol projecte de llei, haurà de prèviament pactar entre ells, fet que els donarà molta lentitud. Hem de tenir l'iniciativa parlamentaria en tot moment.

TRACTAR ARTUR MAS COM A PRESIDENT:
Una cosa que tenia molt clara en Jordi Pujol es que la majoria de les bajanades d'alguns partits polítics no mereixien ni resposta. Hem de cuidar que Artur Mas no sigui qui doni resposta a segons quins plantejaments de "violència dialèctica". Per a fer aquests papers ja tenim altra gent al partit. Es més, l'electorat hauria de veure clar qui es en Convergència l'especialista en cada àrea. Hauríem de tenir un govern en l'ombra amb capacitat de elaborar propostes i respostes, molt mes àgil que el propi govern, cosa no gaire difícil, fins el punt de tenir clar qui seria el nostre conseller en cap.
Artur Mas ha de fer de president, recorrent el territori, i no embrutant-se amb polèmiques estèrils amb persones de segona fina dels altres partits.

ESTABLIR PONTS DE DIALEG AMB LES ALTRES FORCES.
Es precís, contràriament al que esperen de nosaltres, establir ponts de dialeg amb les altres formacions, especialment amb ERC i Ciudadanos.No podem fer una acció que desprès ens passi factura amb ERC, i per altra part es precís que algú s'encarregui de desactivar "Ciudadanos" o almenys intentar-ho.
No son molt absurdes algunes de les coses que plantegen, es mes, es molt possible que molts votants nostres les vegin normals ( l'autoodi te aquestes coses ).Que ells volen tenir escoles en castellà? I perquè no? Hi han en francès i en alemany i en angles i no hi han d'haver en castellà? . Podríem fer una proposta conjunta per a crear dues escoles en castellà a Barcelona a canvi de que a totes les universitats espanyoles hi hagi d'haver càtedra de Català, i que ambdues coses les pagui l'Estat.
També diuen que no es just que TV3 no emeti en castellà. I la seva raó tenen. Perquè no pactar amb ells que TV3 tingui un canal com la DW-TV alemanya, que emeti en català-castellà-angles tot el dia, i a canvi que totes les emissores estatals respectin els percentatges idiomàtics de tots els pobles d'Espanya per llei ?O ens en sortim i els desactivem o quedaran retratats. Cap problema.

Com podeu veure hi ha molta feina a fer, no ens podem aferrar con un infant a la joguina trencada, hem de llegir-nos el manual d'instruccions del nou joc que hem de començar.

Pit i collons.!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bon article. Bé, jo no sóc ni votant de Convergència, ni partidari d'alguns dels seus ideals. Però evidentment, el Sr. Mas és milions de vegades millor que el futur "president" de la Generalitat.

Si Convergència fes tots els deures com tu dius, tornarien a tenir majoria absoluta les properes eleccions, o almenys, suficients escons per eliminar un possible 3r tripartit (només imaginar-m'ho m'agafen ganes de plorar).

El que no m'ha quedat massa clar és el tema de Ciudadanos quan dius: "O ens en sortim i els desactivem o quedaran retratats. Cap problema. " Amb això vols dir que si ningú fes res, ells demostraran a la gent el que realment són, i la majoria de la gent que els ha votat se n'adonarà? Jo crec que la gent que els ha votat i és intel·ligent, els tornarà a votar, perquè ho fan per ideals. I que els que els han votat i no són tan llestos/es, no se n'adonarien per falta de recursos (intel·lectuals).

També espero que aquest 2n tripartit sigui menys dolent que el 1r...

Jordi Benplantat ha dit...

Guillem, respecte a Ciudadanos jo plantejo mostrar publicament les seves contradiccions per a que quedin retratats.
Les meves propostes son llogiques, una altra cosa fora el que ells les recolzesin o no.
A casa mirem DW-Tv. Emet en alemany, anglès i castellà les 24 hores, cada 20 minuts canvia d'idioma. No entenc com el canal internacional de TVC no fa el mateix, seria la manera de que gent de tot el mon veies les noticies de catalunya sense passar pels mitjans espanyols.
http://www.dw-world.de/dw/0,2142,653,00.html

Anònim ha dit...

Jo coneixia aquest paio fa 20 anys.

En Montilla quan va venir (als anys 70 ja no era com despres de la guerra, eh), va entrar a treballar d'aprenent en una impremta.

Es va afiliar a la Lliga Comunista Revolucionaria, estaba en tots els merders i vagues, era dels mes radicals junt amb el seu amic i company Paz Dorado.

Després es va passar al PSUC, que el va enxufar d'auxiliar administratiu en l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

Es va passar al PSC perque li van oferir anar a les llistes a les eleccions municipals, i va sortir regidor per Sant Joan Despí.

Siguent regidor a Sant Joan Despí,( com no el volien possar a les llistes perque ja va tenir algún problema) va anar a la reunió de la local de Cornellà on es triaben les llistes electorals, ell i molts mes que no eren de Cornellà van aconseguir (amb frau, perque no podien votar) que sortis elegit com a cap de llista.

Van governar amb el PSUC, amb el tracte que en Prieto seria alcalde els dos primers anys, i Montilla els dos segons.

Exactament aixó. un analfabet, sense ofici, i trepa de collons.

Anònim ha dit...

Jordi,
la veritat és que jo també espero que es quedin retratats. Tinc un amic que no és de cap color polític, i que li fan ràbia tots els temes sobre Catalunya / Espanya, i que sempre ha passat de tot això. Ell parla català i es sent català, però també se sent espanyol. Fins aquí, cap problema. Però quan aquesta gent de Ciudadanos va aparèixer públicament (per nosaltres va ser la primera vegada), aquest amic meu em va dir que aquesta gent semblava honrada, i que per fi algú era no nacionalista. Que és el que li agradaria a ell. Jo li vaig intentar dir, que més que no nacionalista, eren no nacionalista de la nació catalana, però ell no em va creure gens ni mica. I llavors se'm va ocórrer, que si podien "enganyar" a una persona com aquella, ho poden fer amb moltes altres, com així ha sigut a les eleccions.

Hi ha gent que es pensa que perquè en Boadella o altres parlin en català, ja no poden ser espanyolistes o de dretes. Segur que això ens ha passat pel cap a tots un moment o altre. Una pena (i un prejudici).

A veure si els hi arriba a les orelles alguna de les teves idees i les posen en pràctica!

Anònim ha dit...

Crec que més que lluitar perqùè un partit concret governi, hem de lluitar perquè la independència de Catalunya sigui una realitat tant aviat com sigui possible. Aqui si que hi ha molta feina a fer i tots hi hem de posar de la nostra part.

Sobre Convergència (CDC), crec que s'han de replantejar una cosa: prendre d'una vegada per totes el cami del sobiranisme. En això, tens rao que hi sobra Uniò Democràtica. Si CDC no fa això, no quedarà altre remei que la formacio d'un altre partit sobiranista que ocupi l'espai socio-econòmic de CiU.

Quan els dos primers partits de Catalunya siguin realment sobiranistes, aleshores hi podrà haver un aliança sobiranista per fer el Referèndum d'autodeterminacio que tant desitjem.

Fem que sigui possible! Exigim als politics que ens portin allò que vole, que per alguna cosa son els nostres representats!

Visca Catalunya Lliure!!!

(per cert, els teus articles son sempre molt interessants. Enhorabona)

Salut!

Anònim ha dit...

Comparteixo alguns elements, potser molts, però discrepo en relació a l'estratègia cap a Ciutadans. De cap manera una doble xarxa escolar o una tv bilingüe, així hi perdrem. Nosaltres si que serem bilingües i ells monolingues i la realitat portarà a que al carrer la llengua de comunicació sigui el castellà (encara més) Que s'ensenyi català a totes les universitats de l'estat? I que? Que hi guanyarem? No res.

Sobre unió, només recuperar la nomenclatura bastament utilitzada a Cimera Extraordinària on CIU és anomenada “CIUT”: Convergència i un tumor

Sobre el comentari del l'anònim molt ben informat del Montilla, alguns aspectes no els coneixia i altres sí hi cal dir que ha estat molt i molt prudent al dir que no el volien posar a les llistes de Sant Joan Despí per que “ja va tenir algun problema”. No conec els detalls però sembla ser que va ser un tema econòmic que va fer recomanable que es presentés a un altre poble.

Jordi Benplantat ha dit...

company tresinores, de doble xarxa "nasti di plasti", que deiem al cole.
Dos col.legis i au, que demostrin que els omplen..! i que s'els paguin ells, com fan els alemanys o els francesos.

Anònim ha dit...

Benvolgut Jordi,
Estic molt d'acord amb la teva anàlisi política, sobretot amb la idea de recuperar la socialdemocràcia d'Olov Palme, que és a on es va inspirar Convergència. Ara bé, crec que et deixes una part important: i les persones que estan al capdavant del partit? Creus que representen aquest ideal? No creus que són precisament "part del problema"? Sincerament crec que fa falta renovar i deixar pas a gent nova. I a nivell de municipals tornar a confiar amb el poble i buscar candidats del poble, no professionals lliberals que amb l'excusa de que són coneguts, creiem que donaran vots. Salut des de Girona.

Quina creu! ha dit...

Això de crear escoles en castellà no crec que servís de res, ans al contrari. Actualment ja hi ha escoles que fan l'ensenyament totalment en castellà. Són escoles privades no concertades, com les de l'OPUS. El que volen els Ciutadans és que l'ensenyament públic sigui també en castellà. Crear escoles que depenguessin directament del Ministerio seria posar la primera pedra per a una futura doble xarxa pública.