9.2.09

ACTE DE SOBIRANIA




Benvolguts compatriotes:

Un grup de gent, convençuts que la sentència del Tribunal Constitucional representarà, de forma clara, la culminació del procés de la nova regionalització espanyola, rebatejada ara com a conjunt de comunitats autònomes, i la fi de qualsevol projecte de construcció nacional, ens plantarem en un acte de sobirania, davant les nostres institucions per exigir a tots els nostres polítics responsabilitat pel desastre de la reforma estatutària, conduïda i defensada per tots ells.

A més, exigirem obrir debats clars sobre la situació política actual, així com demanarem rebre propostes per crear el marc de sobirania que garanteixi el present i el futur del poble català i li permeti exercir el dret de decidir, per tal d’obrir noves vies de construcció nacional.És per això que us demanem la vostra complicitat i el vostre compromís amb la primera d’aquestes accions, que es durà a terme immediatament després de fer-se pública la sentència del Tribunal Constitucional.


A partir d’aquí, plantejarem un seguit d’accions destinades a generar debats oberts i clars, a emplaçar els nostres representants polítics a aclarir els seus posicionaments i projectes de futur, i a donar respostes a les següents qüestions: què significa acceptar el marc estatutari imposat i controlat per la Constitució Espanyola; l’acceptem o no; i què hem de fer a partir d’aquest punt, sense debats d’opereta ni falses expectatives sense cap futur possible.

Comença a ser l’hora de creure’ns capaços, com a col·lectiu i com a poble, d’urgir els nostres representants perquè tirin endavant un veritable projecte nacional, projecte que haurà d’entendre’s, a partir d’ara, com a compartit o no entre els uns i els altres.
Vist això, caldrà exigir als nostres polítics un acte de sobirania i democràcia, que permeti, a més de governar amb encert uns moments crítics, reconduir un projecte de construcció nacional.
Esperem el vostre suport, indispensable per fer de les individualitats un conjunt i assolir els objectius fixats en aquest escrit.

Estigueu atents i atentes. Signeu el compromís i involucreu-hi les persones del vostre entorn que pugueu. S’acosta l’hora de fer l’acte.

http://blocs.mesvilaweb.cat/actedesobirania