20.2.09

"WE WANT A CATALAN STATE"


L'organització de Deumil a Brusel·les fixa pancarta i recorregut pel proper 7 de març

L'organització de 'Deumil a Brussel·les per l'Autodeterminació de la nació catalana' informa, després de diverses reunions mantingudes les darreres setmanes amb l'Ajuntament de Brussel·les, que "s'ha fixat el recorregut definitiu que faran milers de catalans el proper dissabte 7 de març, en exigència de l'autodeterminació i l'Estat propi".

El punt de trobada és l'Estació del Nord (Gare du Nord) a les 11 del matí. Un lloc prou cèntric i concorregut, punt d'inici de milers de turistes que arriben a la capital europea, a prop del World Trade Center. A uns 100-200 m de l'estació s'habilitarà un pàrquing d'autocars, furgonetes i cotxes amb distintius a Boulevard Albert II/Köning Albert II Laan. Seran dirigits per la policia local.

De l'Estació del Nord la manifestació encapçalada per una gran pancarta que resarà en anglés “We want a catalan state” es baixarà pels boulevards Albert II, Emile Jacqmain i Maurice Lemounier, passant pel barri històric on es troba la Grand Place i l'Ajuntament brussel·lenc i de les Facultats Universitàries de Saint Louis.

Al final del Boulevard Maurice Lemounier es farà un tomb de 180 graus emprenent el camí vers el Boulevard du Midi que es recorrerà fins el final, just a la cantonada amb el carrer Anderlecht, punt de cloenda de la manifestació. En total tres quilòmetres de recorregut.

A la cloenda de la manifestació, i per interval de dos a tres hores, es realitzarà un acte amb els parlaments de representants de Deumil.cat, amb la presència d'entitats i personalitats que recolzen la manifestació.

També estan previstes vàries actuacions culturals (castellers, sardanes) i un concert musical. Els detalls de l'acte seran donats a conèixer en breu.

A l'espai habilitat per a l'acte de cloenda s'instal·laran carpes on diverses entitats exposaran material de divulgació i haurà espai per a menjar i beure.

També es preveu una recepció al Parlament europeu per part d'una representació d'eurodiputats a una delegació de Deumil.cat un ó dos dies abans de la manifestació, en la que es farà entrega d'una Carta dirigida al Parlament.

NOTA: a la fotografia podeu veure la nova bandera estelada normalitzada, creada pel vexicòlec J.Ollé i l'historiador M.Manubens.