10.2.07

CHAOS O CAOS

El senyor De Juana es un assassí de 25 persones. No entenc que no existeixi la cadena perpetua per a casos així.
Però el que clama al cel no es això, sinó que s'adonin d'això quan es a punt de sortir de presó, com si quan va ser condemnat tots aquests defensors de l'estat de dret no sapiguesin el que passaria.
Es el que passa sempre, tothom ho sap excepte ells. Tothom sabíem que no hi havien armes químiques ni atòmiques a Irak, excepte ells, esclar.

Entenc la reducció de penes per a casos aïllats. No entenc que algú pugui anar a presó per robar una gallina o per delictes administratius (com el pobre octogenari recentment empresonat per una estafa de fot 20 anys), i tinc els meus dubtes que la presó tingui alguna utilitat en casos on la reincidència es impossible ( per exemple la dona que assassina el seu maltractador, o els delictes administratius).

No em sabria cap greu que el Sr. De Juana es moris, al contrari. El que si em fot fàstic es que es converteixi en un heroi un assassí com aquest.
De la mateixa manera que no entenc com no existeixen mai responsables de abusos com el comès amb l'Eric Bertran, les detencions pre-olimpiques, i molta altra gent com ara la noia de Girona a la que s'esta aplicant la llei antiterrorista sense tenir cap prova de que hagi trencat ni un plat.

No entenc que en aquests casos, el govern català o el Síndic de Greuges no assumeixi la acusació contra qui comanda les forces d'orde públic i es responsable d'aquests abusos.