13.6.09

CORPUS 369



1.700 catalans decidits convoquen el poble de Catalunya a fer un Acte de Sobirania.
El proppassat 11 de juny, diada del Corpus, el Grup Acte de Sobirania vàrem fer la nostra primera acció al carrer. A Barcelona, a la plaça Sant Jaume davant de la Generalitat de Catalunya. A Girona a la plaça del Vi, davant de l’Ajuntament. Érem 1.500 a Barcelona i 200 a Girona.
En els dos actes es va escenificar la mort de la via estatutària, es va llegir l’
epitafi de l’estatut, i es va emplaçar els polítics a donar solucions i propostes per iniciar una nova via que ens porti a la plena sobirania. El proper dia 27 de juny, a partir de les 5 de la tarda, farem una marxa des de l’Arc de Triomf fins al Parlament per exigir respostes als nostres representants electes i demanar-los que facin, des del Parlament, un Acte de Sobirania.
A l’acció s’hi han sumat diverses entitats, plataformes i grups que tenim en comú la voluntat d’assolir la independència de Catalunya en un termini curt de temps. Ja ha arribat el temps d’assumir que cap estatut ens farà lliures. També cal ser conscients que el catalanisme unionista no és la solució per continuar existint com a poble i solucionar els reptes del segle XXI. Per això creiem que l’única solució és la creació d’un estat propi dins de la Unió Europea. I és el nostre Parlament qui ha de fer efectiu el dret a l’autodeterminació. Nosaltres els farem costat, però ells han de voler-hi treballar.
Ahir vàrem enterrar la via estatutària. Avui comencem a treballar per la llibertat del poble català. Cadascú des del seu lloc, la seva afiliació i la seva tendència. Però treballant tots junts per una mateixa fita.

NOMÉS EL POBLE QUE HI VA, HI ARRIBA !
Podeu veure el ressò de l’acció a la premsa aquí