16.10.09

DESJUTJAR COMPANYS ?


.

El govern espanyol fa el burro amb un tema mes: l’anul•lació del judici al President Companys.


16 d'octubre de 2004 de El Periódico :

El Govern central va anunciar ahir, en el 64è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys, l'aprovació d'una llei que permetrà anul•lar les sentències franquistes, fins i tot el consell de guerra sumaríssim contra el president de la Generalitat. Després de la reunió del Consell de Ministres, la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, va avançar, primer a la Moncloa i més tard a la Generalitat, que una comissió treballarà des de dilluns en l'"elaboració urgent" del projecte.

Presidit per Fernández de la Vega, el Consell de Ministres va debatre un informe del titular de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, en què es detallen les dificultats jurídiques que comportarà la revisió del sumari de Companys i de moltes altres sentències del franquisme. La gran complicació està, segons la vicepresidenta, en la necessitat de "conciliar els valors constitucionals en joc". A saber: la "justícia i la seguretat jurídica", d'una banda, i la impossibilitat de tornar a sentenciar la "cosa jutjada", de l'altra.


5 ANYS MES TARD: 14 d'octubre de 2009 de El Periódico
De la Vega supedita l’anul•lació del judici de Companys al Suprem

Montilla elogia el text de reparació del Govern, pas previ per recórrer a la justícia. La vicepresidenta respecta la petició, però diu que ara és el torn del tribunal

De la Vega va recordar que amb l’«acte de justícia» de Mèxic, en què van participar el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, i el conseller d’Interior, Joan Saura, es compleix el «compromís» del Govern estatal. I va afegir un gest de complicitat a la Generalitat, després de reu¬nir-se amb l’actual president, José Montilla, al mostrar el seu «respecte» amb la decisió del tripartit d’insistir en la reclamació de nul•litat. De fet, la reparació és el requisit previ per arribar a aquest objectiu, tot i que la seva consumació no serà fàcil, tal com es va demostrar en la tramitació de la llei de la memòria històrica, de la qual va saltar en l’últim moment la possibilitat de revisar i anul•lar els consells de guerra franquistes, davant la pressió de la judicatura.


Com podeu veure la vicepresidenta del govern de ZapateroPinotxo segueix l’estil del seu cap.

I jo em pregunto, tot això a qui o a que serveix? Si Hitler hagués afusellat a Churchill, quans diners i honors haguessin tingut que donar els alemanys als anglesos?.

On son els diners per als descendents i per la Generalitat? On son les màximes medalles espanyoles per al President?

Si no hi ha indemnitzacions i honors, a qui serveix tota aquesta comèdia apart de per a netejar les seves consciencies?

O TOT ES TEIATRU?