18.9.09

LES PERSONES HUMANES VOLEM ESTAT PROPI


Desprès de l’espuri èxit d’Arenys de Munt, m’he pres uns dies abans de fer el post per veure les reaccions de la caverna dels contraris, i dels suposats intel·lectuals propis.
Ja no em va agradar la pregunta "Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?", perquè si aneu a qualsevol diccionari, Catalunya es actualment una comunidad autònoma d’Espanya formada per quatre províncies. I encara que per a mi Catalunya no sigui això, la pregunta ha d’estar redactada de manera tant clara per a nosaltres com per als nostres adversaris.
Per a mi la pregunta hauria d’esser "Està vostè d'acord en que tots els territoris històrics del Principat de Catalunya, recuperin les seves Lleis, Constitucions i Llibertats, i esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social".

Perquè si el que volem es recuperar també els territoris robats de la Franja de Ponent i de la Catalunya del nord, i alhora les Balears i les Pitiüses, ho hem de dir expressament. No fer-ho significa renunciar-hi.





I perquè posar com a condició estar integrat en la Unió Europea es deixar la decisió en el veto d’Espanya, i per tant es regalar la clau de la nostra independència a l’enemic. Si no ens volen a Europa sempre podem ser un Estat Lliure Associat als USA, nomenem coprínceps al president americà i al Papa, i així resolem alhora altres problemes que ens poden sorgir, o be podem demanar que Andorra ens declari la guerra i ens envaeixi, i rendint-nos ja tindríem drets d’estat directament, entre moltes altres possibilitats.


Ja se que hi ha hagut moltes opinions, però com la majoria dels que llegiu el meu blog sou gent informada ja les coneixeu: que ‘s’hauria de procurar que també votessin els del NO per a que els resultats fossin mes “normals”. Que “el fet de que les properes consultes les recolzi E.R.C. es donar per mort el tema, perquè plataforma que que toquen plataforma que maten”, i molts bons arguments mes,......


Però, tenint clar que a totes les poblacions petites el SI triomfarà a la búlgara, i a la majoria de les capitals de comarca es guanyarà, el que trobo a faltar es quina estratègia es seguirà per a que quan es plantegi la consulta a les poblacions del Baix Llobregat o del Barcelonès no acabi passant com a Irlanda i el cinturó industrial de Barcelona es converteixi en el nostre Ulster.
Perquè es clar que l’ independentisme puja fins el punt que a les enquestes oficials s’atorga un 20% de seguidors a la idea, però es que aquest percentatge viu fora del cinturó industrial.


Aleshores que hem de fer per a convèncer a la gent del cinturó industrial?
Es precís dotar la independentisme urgentment d’un clar contingut social que faci que totes les organitzacions sindicals recolzin el si Perquè , desenganyem-nos, per a molts ciutadans l’ independència es una idea abstracta com un quadre d’en Miró, que la gent opina si es maco o no, però no entén que representa, per a que li serveix concretament a ell, als seus interessos privats, als seus interessos familiars. Per tant el missatge a aquesta gent, al restant 80% dels no convençuts hauria de ser quelcom semblant a això:

Un grup de ciutadans/anes a la vista de que:

1- El govern central no content amb retallar-nos l'Estatut no l'aplica
2- El govern central no ens dona els diners acordats a l'Estatut
3 - El TC està frenant la seva aprovació
4 - El dèficit fiscal de Catalunya es de mes de 19.000 M€ /any
5- El dèficit fiscal de la seguretat social a Catalunya es de 3.500 M€/any
6 - El govern central no compleix amb les inversions en obres publiques compromeses els últims anys a Catalunya, i a sobre les poques que fa dona a fer la majoria d’elles a empreses de fora Catalunya
7 - El govern central no enfronta la crisi econòmica amb el rigor, la seriositat i l’ urgència necessària.
8- Que les entitats financeres no estan ajudant ni a les famílies ni a les empreses catalanes a sortir de la crisi.

Demanen a la població el recolzament en la consulta popular per a :

1 Disposar dels recursos dels impostos dels catalans per a gastar-los a Catalunya
2 Poder donar subsidis a tot cap de família sense subsidi o amb l'atur esgotat, o als autònoms en atur (això son menys diners del que ha costat netejar una caixa castellana)
3 Reduir l'administració, augmentant els nivells de eficiència de l'administració publica, suprimint al màxim els funcionaris politics,
amb unes normes que obliguin a la màxima transparència en els afers públics, on els recursos públics i el seu destí siguin a l'abast fàcil de tota la ciutadania, on l'austeritat en el comportament dels càrrecs públics sigui una marca del nou estat català, amb límit de mandats.
4 Eliminar la corrupció de totes les administracions, canviant el sistema electoral català amb una llei electoral que es fonamenti en la relació directa elector-diputat. En el petit districte electoral on el diputat ha de retre comptes cada dia als electors, tant si l’han votat com si no, i rebre’n els seus suggeriments i reclamacions.
5 Poder pactar amb les entitats financeres els agrupaments de les deutes familiars en una sola hipoteca, i que aquesta no superi el 30% de la renda familiar, finançant l'administració un plus d'interès per aquestes entitats. (això no augmenta el deute, i les entitats cobren el doble d'interès, però rebaixa i molt els pagaments de les famílies.) (pla =

http://triasdebes.net/artalejo/ )



6 Que el govern del nou estat afavoreixi l’ inversió en economia productiva i en empreses de futur tecnològic que ens treguin de la forta crisi econòmica.


7 Que les entitats financeres inverteixin a Catalunya els estalvis dels catalans



Només així podem aconseguir mobilitzar a la gent del cinturó de Barcelona a favor, potser no majoritari, però potser per a que almenys els Si i els No quedin mes equilibrats, i que els vots majoritaris al SI a la resta del país, deicideixi el resultat.


Només amb uns resultats prou bons arreu de Catalunya podem forçar als del Parlament del Zoo a fer un acte de sobirania, no a la porta del Parlament, sinó dins el Parlament, aconseguint una majoria que proclami, de manera unilateral, la independència de la Nació Catalana.



Notes:


1 El títol del post es una conya sobre la pancarta de la mani del 11-S. Tots els estats son propis de la mateixa manera que totes les persones son humanes.


2 Les negretes son copiades del discurs de Joan Carretero que teniu al post anterior.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que jo no vaig entrndre de la pregunta és la parsula "social". Ja posats podriem preguntar si el volem tolerant, vegetarià, plurilingüe, multisectorial, paissatgístic, denificat, noctàmbul, friki, desarmat i congelat.

Jordi Benplantat ha dit...

Els americans son mes llestos, diuen : "tots els homes són creats iguals; que són dotats pel seu Creador de certs drets inalienables".
Llegir a :http://benplantat.blogspot.com/2008/11/declaraci-dindependncia.html