16.1.10

CONTRA LES CONSULTES POPULARS?


Hi ha molta gent que no entén que es pugui estar en contra del caire que estan prenent les consultes populars. Per a mi aquestes consultes son ARA una clara manipulació dels partits oficials de la bona fe de la gent, simplement per a pressionar al TC. Per això, desprès de l’èxit d’Arenys i Osona els partits “nacionalistes” s’han involucrat en les consultes, com fan sempre que veuen que alguna iniciativa pot triomfar sense ells.
Però encara hi ha massa coses que no s’aguanten per enlloc:

LA PREGUNTA : La pregunta d’Arenys va ser: "Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?". On Catalunya es refereix tant sols a les "quatre províncies". Els de Berga la van ampliar " “És vostè partidari que els Països catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?”. Van treure l’estúpid “social” afegint els Països Catalans, i així el dia de la consulta van dinar paella, gentilment obsequiada pels valencians.
El que qualsevol “polític professional” hauria de saber es que la pregunta adaptada al dret històric català ha d’esser "Està vostè d'acord en que tots els territoris històrics del Principat de Catalunya, recuperin les seves Lleis, Constitucions i Llibertats, esdevenint un estat lliure, independent i democràtic". On el Principat inclou la Catalunya DEL nord, la Franja de Ponent, i les Balears. (els valencians ja son grandets per a defensar els seus Furs ).

Realment es vol l’independència?
Es evident que no, la dispersió organitzativa, el que el cap de llista d’ERC a Barcelona substitueixi a en Uriel Beltran a la consulta de Barcelona ens indica que actualment les consultes ja no son un “esclat popular” sinó una eina publicitària dels partits.
Convocar “consultes populars” al Baix Llobregat, es o de ser molt ignorants, o de que els partits “nacionalistes” son molt malparits i s’estan aprofitant de la bona fe de la gent. Quina necessitat tenim de provocar la nostra pròpia eutanàsia? Hi ha 1000 municipis a Catalunya, perquè primer no s’aposta pels municipis petits i pels guanyadors?. Es molt fàcil organitzar consultes populars a Osona, a Berga o a Girona. Senyors Lopez-Tena i Beltran, vinguin vostès a organitzar-les al Baix Llobregat, valents.!
I a això podem afegir la convocatòria d’una manifestació per part de Òmnium Cultural contra la suposada sentencia del TC. A sant de que una entitat cultural ha de sortir en defensa del Estatut de merda quan s’ha iniciat un procés de referèndums? A qui serveixen aquesta gent subvencionada pel govern tripartit.
I els ja zombis del Dret a Decidir també s’apunten a la manifestació. Si ja estem decidint a que ve això de seguir demanant el dret a decidir?. El dret a decidir ja el tenim. Babaus.!


Si realment l’objectiu fos aconseguir l’ independència i no mangonejar a la ciutadania com ara, l’estratègia a seguir hagués estat molt diferent, primant els motius socials (llegir el meu post http://benplantat.blogspot.com/2009/09/les-persones-humanes-volem-estat-propi.html ) i explicant clarament el dèficit fiscal ( llegir el meu anterior post http://benplantat.blogspot.com/2009/12/liders-mundials-en-batalles-perdudes.html ), fent 50 a 100 consultes cada diumenge, amb un ordre clar de poblacions mes petites a mes grans, amb la màxima dispersió pel territori cada diumenge per a evitar tant les concentracions falangistes com els politics que volen sortir a la foto.
En definitiva, fer servir l’inteligència.

Un cop aprovada la consulta a cada municipi, la gent que pogués (els aturats, els jubilats, i la resta a les hores que poguéssim, etc) concentrant-se davant el seu ajuntament fins que aquest trametés al Parlament el resultat de la consulta al seu municipi i exigís al Parlament la proclamació unilateral d’independència. I un cop aconseguit això, concentrar-se davant el Parlament fins aconseguir la proclamació de la independència.
Amb aquest sistema, les consultes populars al cinturó industrial i a Barcelona ja no caldria fer-les, dons els fets es precipitarien. Cap Parlament es capaç de resistir un setge popular mes de un mes. I d’això tenim molts exemples recents a Europa.
L’únic que aconseguiran amb les consultes fetes d’aquesta manera, CiU i ERC, contràriament al que es pensen, es una nova generació de catalans desencisats de la política, i que la participació electoral baixi encara mes, fins que un moviment fort, organitzat i coherent els foti fora del nostre Parlament.
Patriotes, deixeu-vos de perdre el temps i reagrupeu-vos. No feu de claca dels partits suposadament “nacionalistes”. Malgrat això, si al vostre municipi s’organitza la consulta, voteu afirmativament, que no sigui dit, però amb la consciencia clara de l’utilitat que te.



DADES :
http://ca.wikipedia.org/wiki/Consultes_sobre_la_independ%C3%A8ncia_de_Catalunya

http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Mapa_municipal_de_Catalunya_consultes_independentistes.svg

El mapa que obre l'article va ser confeccionat el 2001 per Marc Belzunces ( més dades a http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/14127 ): en blau la majoria absoluta independentista, en vermell la majoria absoluta unionista, en groc majoria justa unionista i en rosa la majoria relativa unionista. Com podeu veure el blau correspon a una població minoritaria. Els referendums es guanyen amb vots no amb km2.

1 comentari:

Jordi Vàzquez ha dit...

Bastant d'acord amb aquest article.
Els referèndums han estat una eina propagandística però no se'ls pot estirar com un xiclet.
El de Barcelona és una operació molt perillosa.
Venen eleccions i cal centrar tots els esforços per a fer créixer l'independentisme front l'unionisme. Aquest és el referèndum.