15.3.11

500 MILIONS MENYS PER A LA PETITA EMPRESA

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que Catalunya Caixa ha concedit un crèdit de 500 milions d'euros a la Generalitat mitjançant la col·locació d'una emissió de deute públic per aquesta quantitat a través de l'entitat d'estalvi. L'operació s'ha produït tot i que la caixa necessita, segons el Banc d'Espanya, una injecció de capital de 1.700 milions d'euros.

Abans de participar en unes jornades de l'IESE, Mas-Colell ha minimitzat la rebaixa de la qualificació del deute de Catalunya perquè, ha dit, això "ja estava descomptat, especialment des d'ahir, quan es va retallar al Regne d'Espanya". De tota manera, ha admès que encarirà el cost del deute de la Generalitat.

Així mateix, s'ha referit al "nostre compromís de sanejar les finances públiques de la Generalitat, amb una forta retallada de despesa, perquè el 2013, en dos anys, tinguem unes finances sostenibles".

La Generalitat té pendent diverses emissions de deute, i el conseller ha dit que "per ara només hem emès 500 milions d'euros, una col·locació petita, que hem fet a través de Catalunya Caixa i que estava pendent". Aquesta quantitat està inclosa en la recent autorització concedida pel Govern espanyol perquè la Generalitat refinanci el seu deute.

11-03-2011
www.e-noticies.cat