26.11.09

LA DIGNITAT DE CATALUNYA






Avui, 12 diaris catalans publiquen el mateix editorial : La dignitat de Catalunya, l'editorial comú arriba tard i curt, perquè:
  • La dignitat de Catalunya no es defensa recolzant un estatut retallat.
  • La dignitat de Catalunya no es defensa fent de “task force” d’un govern central incompetent fins i tot per a anomenar membres afins al T.C.
  • La dignitat de Catalunya no es defensa fent de crosses d’un govern autonòmic inoperant. 
  • La dignitat de Catalunya els dotze diaris l’haurien d’haver defensat, quan al dia següent de ser aprovat l’Estatut pel Parlament català, el primer secretari del PSC va anunciar que ja tenien preparada una llarga llista d’esmenes (62) al text per el qual el dia anterior brindava amb xampany.
  • La dignitat de Catalunya els dotze diaris l’haurien d’haver defensat quan els parlamentaris catalans a Madrid negociaven un estatut ja aprovat pel seu Parlament
  • La dignitat de Catalunya els dotze diaris l’haurien d’haver defensat quan el Sr. Guerra feia servir el ribot.
  • La dignitat de Catalunya els dotze diaris l’haurien d’haver defensat denunciant que enfront dels parlamentaris catalans, un dels negociadors de la part contraria (el govern), era al mateix temps, primer secretari del PSC.
  • La dignitat de Catalunya els dotze diaris l’haurien d’haver defensat publicant clarament a la portada el fracàs de la negociació del finançament, que no només incompleix l’Estatut, sinó que perpetua ( i potser amplia) el dèficit fiscal.
  • La dignitat de Catalunya ja fa temps que els propis politics catalans per acció, i aquests 12 diaris per omissió servilista, l’han llençat per terra.
  • La dignitat de Catalunya només es pot defensar oblidant-nos d’Estatuts, i defensar la recuperació dels Drets Històrics, la DEVOLUCIÓ. Defensar estatuts es defensar la dignitat d’Espanya, no la de Catalunya.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

MOooooooooooooooooooooolt bé!
Joan Vilamala

Anònim ha dit...

sí senyor!

eb

http://enricborras.cat/

Anònim ha dit...

TENS RAO,PERO......DAVANT EL CONVENCIMENT DE LES ESPANYES,QUE ELS CATALANS SOM "TONTETS",NO ESTA MALAAMENT DIR FINS AQUI¡.

PENSAMENT HISPANIC:TAMQUEM UN DIARI I NO PASSA RES.ILEGALITZEM BATASUNA,NO PASSA RES.FEM UN PACTE IGNOMINIOS PP-PSOE I NO PASSA RES.
A "LAS VASCONGADAS"¡¡¡¡¡¡¡.DONCS AMB ELS CATALANS "CAÑA AL MONO".
JUGANT AMB BCN.

Jordi ha dit...

El text sembla d’una correcció impecable, gairebé brillant. La referència a Solidaritat Catalana, en el centenari de la seva defunció també és un encert.
Des d’un punt de vista independentista el millor seria una sentència “hispano-espanyola”. L’estatut del 30 de setembre podia valer la pena. Aquest no.

Tanmateix planteja un debat difícil: recolzem ara els autonomistes que duen 3 dècades bramant un estat plurinacional impossible (PSOE i CiU) o tirem pel dret i ho aprofitem per deixar al descobert la inviabilitat de l’autonomisme?.

Anònim ha dit...

SÍ !!!
----------------------------------------------
FRANK DUBÉ

Tresinores ha dit...

La dignitat no la toca el TC. La dignitat estara en la resposta.

Anònim ha dit...

Pos 12 diaris que san bajao los pantalones y han publicao el texto ke ha escrito el PSC, porke si no lo publikan dejan de mamar subvención. La dignitat dels catalans no depén de Madrid. Serem rics i plens quan els que ens manen no siguin una colla de botiflers ignorants. ¿Dignitat?. Quí ens pot pendre la dignitat, si som fills de una terra digna. ¿En Zapatero amb les seves xorrades?. ¿El pallaso d'en Carod i la seva corona de espines?.