6.1.11

PLA B DE L’INDEPENDÈNTISME INTELIGENT:





Hi ha tonteries, que de tant repetir-les ens les hem acabat creient, passem llista:

1 Som una nació! : doncs no, el Principat es part d’una nació.
2 Països Catalans : parida inventada per un senyor de Sueca que ha fet mes mal que be. El país, o la nació es UNA, i els seus habitants eren anomenats catalans del s IX fins fa ben poc, malgrat el seu territori era a nivell ciutadà representat en dos parlaments (el català -amb delegats balears i pitiüsos- i el valencià), i a nivell reial per tres regnes diferents : Comptat de Barcelona o Principat de Catalunya; Regne de València i Regne de Mallorca)
3 El americans son molt dolents: bestiesa reducte de l’època on els bons eren els socialistes soviètics, que com el temps ha demostrat, mataven mes que Franco i Hitler junts.  A qui prefereixes tenir d’amic, a Putin o a Obama?
4 La noble lluita del poble palestí......poble que mai ajudarà als catalans, i que per tant faríem be en buscar altres aliats, per exemple els jueus, amb quins hem conviscut mes de 15 segles sense gaires problemes.
5 Els pobres sahrauís........... eren la guàrdia mora de Franco.
6 República catalana: cosa que reclamen els que es queixen de viure en una Espanya monàrquica per collons, però que mai plantegen que el mode d’estat es una qüestió a decidir per plebiscit, sinó que ho volen imposar constitucionalment, igual que van fer els espanyols amb la monarquia.
7 Catalunya sempre ha estat republicana : cert, sempre que no ha estat un Estat lliure. Quan ha estat un Estat lliure sempre ha estat una monarquia, amb la nissaga reial de mes durada d’Europa, 700 anys.
8  Convergència son espanyolistes: i la majoria de la gent els vota. I així portem 35 anys sense trobar la manera de sortir del laberint.  Insultant-los no ajudem a avançar.

Existeix un projecte que podria comptar amb una amplia base de recolzament popular, des de els independentistes fins els autonomistes? Només un : la DEVOLUCIÓ. Recuperar el status que teníem amb les Constitucions de 1705, cosa perfectament possible fins i tot amb la disposició final de la Constitució Espanyola que diu respectar els “Drets Històrics”.  

Però fins que tots els independentistes no ens traiem del damunt tots els postulats que ens hem anat creient, no serem adults per a que la gent confií en nosaltres, i la gent normal, el poble, com molt be diu en Joan Carretero, no es tonto, i sempre vota fent servir l’intel.ligència. I el que no podem pretendre es que una majoria de catalans s’adapti a una minoria sense canviar ni adaptar el nostre missatge al que realment vol la majoria.  
Continuem fent el burro, o som aigua?
Anem rumiant.

NOTES:
1)      Les Constitucions de 1705 preveuen mes drets i llibertats dels que avui en dia son vigents en moltes constitucions europees. Per exemple, un català no pot ser detingut dintre casa seva, ni pot ser jutjat en mes plaç que els senyalats segons el tipus de delicte, ni pot ser vigilada la seva correspondència. Un altre aspecte curiós es que tots els drets i llibertats de les Constitucions Catalanes només son vàlides per als ciutadans catalans.  ( Aquí cadascú que trií quina nacionalitat vol o pot tenir)
2)       Segons les Constitucions catalanes el territori de Catalunya inclou el Principat (actual CAC, mes la franja robada en la divisió provincial, mes la Catalunya del nord) i no es podien separar mai de la governació de les Illes Balears i Pitiüses.
3)      Recuperar les antigues Constitucions tindria un altre efecte legal, i es la validesa de tots els Tractats Internacionals signats anteriorment a 1705, des del de Corbeil amb França que fixa els límits fronterers pel nord, o el de Almisrà amb Castella que fixa els límits fronterers pel sud, fins el Pacte de Gènova de defensa militar per part dels anglesos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona entrada!

Anònim ha dit...

estic d'acord amb el que dius però t'equivoques al parlar de Joan Fuster.

Àlex A. ha dit...

Benplantat, hi ha algun link on es puguin llegir aquestes darreres constitucions catalanes, ja sigui l'original o alguna adaptació al català actual? gràcies