26.12.09

CONTRA LES VEGUERIES






Els “nostres” partits, amb motiu de la llei electoral, pretenen crear una nova “entitat territorial” que suposi l’agrupació de varies comarques.


Copio de wikipedia : “El veguer reial, que assumia responsabilitats judicials i de representació, era ajudat en les seues funcions per sotsveguers. Les vegueries eren una eina de control reial del territori, enfrontada en molts cops amb la pròpia Generalitat i els poders municipals".


O sigui que, un cop mes, ressuscitem unes figures que eren alienes a la voluntat popular (com els mossos d’esquadra, que foren creats pels botiflers per a perseguir patriotes), i que al contrari, servien per a controlar la gent i fiscalitzar la Generalitat, en representació del sr Rei.


No tindria res a dir si qui crees això fos el sr Rei, estaria en el seu dret Constitucional, però que ho vulguin crear els politics de la Generalitat de Dalt, desprès de les experiències dels Consells Comarcals, em fa pensar que nomes es una excusa per a crear cadires per als alliberats dels partits. (Un nou càrrec per la senyora presidenta ).


En l’era de l’informàtica, jo crec que ens sobren tantes administracions, amb la Generalitat i els Ajuntaments (Madrid i Brucel•les) ja en tenim prou i me’n sobra una encara, i totes les altres administracions: Delegat del Govern (central), Delegats (provincials) de la Generalitat, Diputacions provincials, Consells Comarcals, Entitats Metropolitanes, Vegueries, etc haurien de desaparèixer dons nomes serveixen per a col•locar amiguets i gent inútil.


Totes aquestes administracions nomes afegeixen sectarisme, com per exemple a Vallirana on no ens volen a la Entitat Metropolitana perquè no tenim alcalde de la PseCta, i per tant paguem la recollida d’escombreries i altres serveis mes cars que al poble del costat que si ho es..


Un Consell Comarcal, amb tenir la seu a l’Ajuntament al cap de comarca i de president al alcalde d’aquest, ja seria suficient. Que es reuneixin els cops que vulguin, que ja cobren un sou, però ni un duro de mes, que els temps no estan per a llençar tants calers.


Però el cas de la Vegueria es mes greu. Els “nostres” politics pretenen que un cop creades les Vegueries, l’Estat modifiqui la administració provincial i l’adapti a les noves vegueries. Nosaltres les anomenarem vegueries, Madrid les anomenarà províncies, i tots contents, i res no haurà canviat, a Matrix.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla per el poc que se, que es un gol mes que dels nostres polítics volen colar-nos. Sincerament, no entenc els beneficis que pot aportar si no es més regulacions i mes despeses publiques. Que algú m'expliqui, urgentment, al final, qui mantindrà tot aquest embolic? Qui serà qui produeixi en aquest tros de país nostre? Qui, a mes de pensar i pensar com controlar, està disposat a treballar?

bon dia

rosbarna

Anònim ha dit...

Cuantes tonteries...
Només estan preocupats de fer més gasto i de resucitar entitats de l´any de la hostia.
Lo passat passat està... no hi ha creativitat , tot es repetir.
Instaurem la inquisició¿¿??