7.11.10

“sense la independència no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada”



La frase no es meva, la frase es d’un senyor al que avui li haguès fet vergonya veure al seu bisbe parlar en idioma forà inaugurant la seva església. La frase es d’Antoni Gaudí.



Segurament, fent una mica de ciència ficció, en Gaudi avui hagués anat a la consagració amb un pin d’una estelada, li hagués fet uns quants retrets al rei com ja feia amb el seu avi, i hagués explicat al Sant Pare la penosa situació en que es troba el nostre país, i que sent com som l’únic país contra el que s’han dictat tres creuades, ja va sent hora que l’església ajudés al país que possiblement mes ha lluitat per la cristiandat, de la primera Creuada fins a descobrir un continent sencer al cristianisme. Que es una vergonya que el Sant Pare vingui a Barcelona en la mateixa data que la de la signatura del Tractat dels Pirineus, i que ja va sent temps que l’església catalana recolzi el país mes enllà del folklorisme lingüístic.
Que no hi ha dret que ens reclamin unes obres d’art justificant-se en el previ robatori del territori, primer administrativament per Espanya al crear les “províncies” i recentment per l’administració eclesiàstica que han separat unes terres que feia ja mes de 800 anys que depenien dels bisbats catalans.


Només un petit detall m’ha sorprès, que el bisbe parles de Barcelona com de la nova Jerusalem. No se si coneixeu que els jueus creuen que quan s’edifiqui el Tercer Temple significarà el preludi de la fi del mon i del Judici Final. Igual es que en Sistach te pressa.


I com cada cop que algú afirma que en Gaudí era independentista hi ha gent que ho dubta, aquí us deixo un link d’un calendari que es va editar ja fa anys. http://www.bcngrafics.cat/gaudi/


NOTA: L’ imatge que il•lustra el post es un picador de porta de la casa Calvet. Podeu observar una xinxa (o altre paràsit) que xucla la sang d’un camp llaurat amb quatre canalons. La doble creu del picador, cada cop que cau, aixafa la xinxa.