30.12.06

Carrasco i Formiguera i la Memòria històrica.

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha "lamentat profundament" que el Secretari general d'Unió Democràtica, Josep Maria Pelegrí, acusés Esquerra de ser la culpable de la mort del fundador d'UDC, Manuel Carrasco i Formiguera, perquè, segons Pelegrí, la Generalitat republicana "no va ser capaç de mantenir l'ordre als carrers".
Per Tardà "si alguna cosa ha quedat reconeguda en la història és que Esquerra Republicana amb consellers com Ventura i Gassol van fer tot el possible i es van jugar la vida per salvar catòlics i gent conservadora com Carrasco i Formiguera.
Sembla mentida que el senyor Pelegrí vulgui revisar la història i fer veure la darrera responsabilitat de l'afusellament de Carrasco el 9 d'abril de 1938 no fos dels franquistes sinó d'Esquerra Republicana. És una aberració tan gran que ni el mateix Pío Moa, punta de llança dels revisionistes ultres de la història, hagués tingut la pocavergonya de dir-ho".

font : E-NOTICIES

La veritat es que els dos tenen raó. Molts no socialistes van tenir que fugir o amagarse perque malgrat ERC era qui tenia el govern, el poder real del carrer era en mans dels extremistes del PSUC i la CNT.
També es cert que moltes persones d'ERC van ajudar o salvar a molta gent, pero aixó ho feien d'amagatotis, i sense que els "poders factics revolucionaris" s'enteresin.

Com a fill de republicà, policia al 36, soldat al 38, tancat a Argelers sur Mer al 39, tancat al de Orduña el 40, i soldat al Sahara tres anys de mili, em sembla perfecte que remenin, pero que es remeni tot el que es te que remenar, començant perque el PSUC o els seus derivats o edulcorats indemnitzin a tots els fills dels militants exterminats del POUM. I els de la CNT i el PSOE el mateix amb els dels seus "paseillos" o "txeques".
No els ha tornat l'Estat els locals expropiats en justicia? Dons ells també que assumeixin els seus delictes i indemnitzin les seves víctimes, i si per aixó es necesari vendre els seus locals, que ho facin.