30.12.06

La Cambra denuncia l'Estat per no licitar l'obra promesa

Només un terç de l'obra pressupostada pel govern espanyol està en marxa

Encara que es construeixi tot el que està previst, pronostica que un 32% de la xarxa metropolitana de carreteres es col·lapsarà en deu anys.

Promeses incomplertes.
La Cambra de Comerç de Barcelona va carregar ahir durament contra el govern espanyol per licitar només un terç de l'obra compromesa en els pressupostos generals de l'Estat. Durant els primers deu mesos de 2006 l'administració espanyola només ha licitat obres per valor de 983,5 milions d'euros, xifra que representa un 34% del valor de les obres promeses, segons les dades de la Cambra Oficial de Contractistes.

Tot i que el ministeri de Foment ha augmentat el ritme de licitació en els últims mesos, la Cambra considera que durant aquest any s'han seguit acumulant retards en la construcció d'obres necessàries per al bon funcionament de l'economia. Especialment greu és, segons l'organització empresarial, la situació a la xarxa metropolitana de carreteres de Barcelona. En deu anys, el col·lapse en hores punta passarà del 23,4% actual a un 32,8%, malgrat que es construeixin totes les infraestructures previstes.


L'informe també lamenta la deixadesa i "l'oblit" de Foment sobre la xarxa de trens de rodalia de Barcelona. La Cambra portava anys denunciant que passaria el que ha passat aquesta tardor als trens de rodalia, que sense pràcticament inversions han de fer any rere any front a més demanda de mobilitat.


La tercera gran crítica que fa la Cambra al ministeri de Foment és la lentitud en la tramitació del projecte de nous accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona per l'antiga llera del Llobregat. Actualment l'ampliació està en fase d'estudi i s'està agreujant l'embut històric que pateixen les mercaderies quan arriben al port.


El que sí que reconeix la Cambra és l'esforç inversor que ha realitzat en l'últim any el departament d'Obres Públiques, que ha licitat uns 2.790 milions d'euros, xifra que suposa un 95% de l'obra que es va pressupostar.

FONT :
http://www.avui.cat/avui/diari/06/des/29/309157.htm

Com podeu veure Zapatero ens pren el pel, i aixó fa anys que dura, i a cap força politica catalana se li ocorreix una proposta de llei que controli aquest greu problema. Haguès estat tant sencill com haver possat a l'Estatut que el govern central hauria d'ingresar a la Generalitat cada 31 de Desembre els diners de les inversions no licitades, en comptes de possar tanta fullaraca a la merda d'Estatut que ens van fer entre tots.